USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Міст Метро в Києві можуть закрити? Що кажуть у КМДА

В Київраді заявили про закриття мосту через аварійність, а КМДА заперечує
Міст метро Київ

Міст Метро у Києві

Джерело: відкриті джерела

У Києві частково може закритися червона гілка метро. Це пов'язано з аварійним станом моста Метро та необхідністю провести ремонтні роботи. Про це в ефірі телемарафону сказав голова постійної комісії Київради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності Андрій Вітренко.

Депутат каже, що міст Метро перебуває в аварійному стані щонайменше два роки, проте бюджет на проведення капітального ремонту заклали лише в цьому році.

"Якщо покаже експертиза, що міст Метро треба буде закривати, зараз виділені кошти на розробку проєктно-кошторисної документації, на створення відповідних пошукових робіт, і якщо буде підтверджено, що він є аварійно небезпечним, то, на жаль, буде вимога закрити цей міст, який сполучає два береги", – пояснив чиновник.

Водночас він зазначив, що такий сценарій є мало не катастрофічним для Києва, де й так не вистачає мостів для транспортного сполучення.

"Це стратегічні об'єкти для пересування не лише громадян. У нас в країні воєнний стан, який пов'язаний з певними обмеженнями й необхідністю ресурсного забезпечення діяльності Сил оборони. Тому це страшна подія, яка може статися будь-якої миті", – визнав Вітренко.

Раніше очільник "Київського метрополітену" Віктор Брагінський сказав, що, попри важливість ремонту на мосту, на метрополітен це ніяк не вплине.

"Міст Метро дійсно перебуває у дуже важкому, як кажуть, "втомленому" стані. Він потребує капітального ремонту. Але нічого критичного з боку метрополітену там не відбувається. Ми регулярно проводимо обстеження наших колій спеціальними колієвимірювальними машинами. Тобто це не візуальний огляд, а огляд за допомогою спеціальної техніки", – пояснив він.

Новини за темою: Шукають винних: У Києві поліція проводить обшуки в метрополітені й підрозділах КМВА

Ремонт на роботу метрополітену не вплине, – КМДА

У Київській міській державній адміністрації заявили, що наступного року у столиці будуть виконуватися роботи з підсилення опор мосту Метро. Але на роботу метрополітену це не вплине.

"Заплановане на наступний рік виконання робіт із підсилення опор мосту Метро не вплине на роботу метрополітену", – заявив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор.

Він також закликав "не вірити брехливій інформації анонімних Telegram-каналів".

"Мережею шириться чергова хвиля брехні, яку медіа поширюють не розібравшись. На сьогодні розробляється проєктна документація щодо підсилення опор мосту. Уже наступного року заплановано виконання цих робіт. Наголошую, на роботу метрополітену виконання робіт не вплине. Червона гілка метро працюватиме в штатному режимі", – зазначив директор Департаменту транспортної інфраструктури.

Нагадаємо, раніше у Київраді заявляли, що закриті станції – не єдина проблемна ділянка Київського метрополітену. Зокрема, голова депутатської фракції "Слуга народу" Андрій Вітренко розповів про перегін між станціями "Героїв Дніпра", "Мінська" та "Оболонь", де просідають тунелі внаслідок будівництва ТРЦ DREAM. Також ділянка – між ст. метро "Почайна" та "Контрактова площа". Там також просідають тунелі, порушено габарит через неякісну конструкцію тунелів. На червоній гілці, за його словами, проблемною ділянкою є переїзд між станціями "Дніпро" та "Гідропарк".

Водночас заступник начальника КП "Київський метрополітен" Дмитро Пінчук повідомив, що у Києві на тлі проблем з перегінним тунелем між станціями "Либідська" та "Деміївська" синьої гілки метро може початися ремонт на ще одній ділянці Оболонсько-Теремківської лінії столичної підземки.

Читайте також:
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки
Готель Готель "Україна" у центрі Києва виставили на продаж: Початкова ціна стартує з понад мільярда гривень
Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі