USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Закриті станції – не єдина проблемна ділянка Київського метрополітену. Депутати розповіли, де ще чекати ймовірних аварій

У Київській міськраді обговорили, як уникнути транспортного колапсу в столиці
Метро
Київський метрополітен
Джерело: Вечірній Київ

Ділянка Київського метрополітену між станціями "Теремки" і "Деміївська" – не єдина проблемна, є й інші. Про це під час пресконференції повідомив депутат Київської міської ради, голова депутатської фракції "Слуга народу" Андрій Вітренко.

"Ми чудово знаємо про закриття шести станцій, але ця проблема не єдина", – сказав він.

Зокрема зазначив, що це перегін між станціями "Героїв Дніпра", "Мінська" та "Оболонь", де просідають тунелі внаслідок будівництва ТРЦ DREAM. Також ділянка – між ст. метро "Почайна" та "Контрактова площа". Там також просідають тунелі, порушено габарит через неякісну конструкцію тунелів. На червоній гілці, за його словами, проблемною ділянкою є переїзд між станціями "Дніпро" та "Гідропарк".

Водночас депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова наголосила на необхідності приділяти увагу експлуатації наявних мереж і звернула увагу на незадовільний стан майже всіх інженерних споруд у столиці.

"У Києві не приділяється увага експлуатації існуючих мереж. Це стосується не тільки метрополітену. У такому ж стані у нас майже всі інженерні споруди у Києві. Мова про мости, систему водовідведення", – сказала вона.

На думку Семенової, під загрозою "всі життєво важливі системи у Києві". Депутатка також звернула увагу на проблеми з функціонуванням наземного громадського транспорту столиці.

"Скасовують маршрути громадського транспорту на користь приватних перевізників. Також не розбудовується трамвайна мережа, велоінфраструктура. Єдиним надійним громадським транспортом був метрополітен", – констатувала вона.

Новини за темою: Прокуратура розпочала кримінальне провадження через підтоплення метро в Києві

Закриті станції метро.

8 грудня рух поїздів між станціями метро "Деміївська" та "Теремки" у Києві закрили на час ремонту перегінного тунелю. Обмеження продовжаться протягом пів року. 

Причина – підтоплення метро.

Правоохоронці вже почали розслідування після підтоплення тунелів Київського метрополітену за фактом службової недбалості.

Крім того, столичні правоохоронці прийшли з обшуками до будівель Київського метрополітену, "Метробуду" та структурних підрозділів міської військової адміністрації. Правоохоронці перевірять можливі прорахунки на етапах проєктування, будівництва та експлуатації метро. А також встановлять відповідальних осіб, внаслідок дій яких трапилися розгерметизація та затоплення тунелю метрополітену.

У столиці додатково запустили близько сотні одиниць громадського транспорту

У столиці 77 автобусів та 20 тролейбусів рухаються за маршрутами, що копіюють закриту ділянку Оболонсько-Теремківської гілки київського метро.

Рух альтернативного наземного транспорту в районі закритих станцій було організовано 8 грудня. Зазначається, що завдяки посиленню роботи тролейбусного маршруту №50-К на лівому березі вдалось частково переорієнтувати пасажиропотік від синьої гілки метро, на червону.

Також ведуться термінові роботи з організації відокремленої смуги для громадського транспорту на вулиці Васильківській та площі Либідській. Окрему смугу обіцяють запустити 11 грудня.

На час ремонтних робіт організовано рух за наступними маршрутами:

  • Тимчасовий автобусний маршрут №2-М "Кібернетичний центр – ст. м. "Теремки" – ст. м. "Либідська", на якому працюють 77 автобусів з інтервалом руху 1 хвилина.
  • Тимчасовий тролейбусний маршрут №43-К "Кібернетичний центр – ст. м. "Либідська", на якому працюють 20 тролейбусів з інтервалом у 3 хвилини.
  • Шлях автобусного маршруту №38 подовжено до ст. м. "Либідська". На маршруті працюють п'ять автобусів з інтервалом у 17 хвилин.
  • На тролейбусному маршруті №50-К "вул. Милославська – пл. Дарницька" збільшено кількість рухомого складу. Працює 10 тролейбусів з інтервалом у 9 хвилин.
Читайте також:
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Здоров'я – база, естетика – похідне. Пластичний хірург Дмитро Слоссер розповів про роботу під час війни та останні тенденції в галузі Здоров'я – база, естетика – похідне. Пластичний хірург Дмитро Слоссер розповів про роботу під час війни та останні тенденції в галузі