USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Закриті станції – не єдина проблемна ділянка Київського метрополітену. Депутати розповіли, де ще чекати ймовірних аварій

У Київській міськраді обговорили, як уникнути транспортного колапсу в столиці
Метро
Київський метрополітен
Джерело: Вечірній Київ

Ділянка Київського метрополітену між станціями "Теремки" і "Деміївська" – не єдина проблемна, є й інші. Про це під час пресконференції повідомив депутат Київської міської ради, голова депутатської фракції "Слуга народу" Андрій Вітренко.

"Ми чудово знаємо про закриття шести станцій, але ця проблема не єдина", – сказав він.

Зокрема зазначив, що це перегін між станціями "Героїв Дніпра", "Мінська" та "Оболонь", де просідають тунелі внаслідок будівництва ТРЦ DREAM. Також ділянка – між ст. метро "Почайна" та "Контрактова площа". Там також просідають тунелі, порушено габарит через неякісну конструкцію тунелів. На червоній гілці, за його словами, проблемною ділянкою є переїзд між станціями "Дніпро" та "Гідропарк".

Водночас депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова наголосила на необхідності приділяти увагу експлуатації наявних мереж і звернула увагу на незадовільний стан майже всіх інженерних споруд у столиці.

"У Києві не приділяється увага експлуатації існуючих мереж. Це стосується не тільки метрополітену. У такому ж стані у нас майже всі інженерні споруди у Києві. Мова про мости, систему водовідведення", – сказала вона.

На думку Семенової, під загрозою "всі життєво важливі системи у Києві". Депутатка також звернула увагу на проблеми з функціонуванням наземного громадського транспорту столиці.

"Скасовують маршрути громадського транспорту на користь приватних перевізників. Також не розбудовується трамвайна мережа, велоінфраструктура. Єдиним надійним громадським транспортом був метрополітен", – констатувала вона.

Новини за темою: Прокуратура розпочала кримінальне провадження через підтоплення метро в Києві

Закриті станції метро.

8 грудня рух поїздів між станціями метро "Деміївська" та "Теремки" у Києві закрили на час ремонту перегінного тунелю. Обмеження продовжаться протягом пів року. 

Причина – підтоплення метро.

Правоохоронці вже почали розслідування після підтоплення тунелів Київського метрополітену за фактом службової недбалості.

Крім того, столичні правоохоронці прийшли з обшуками до будівель Київського метрополітену, "Метробуду" та структурних підрозділів міської військової адміністрації. Правоохоронці перевірять можливі прорахунки на етапах проєктування, будівництва та експлуатації метро. А також встановлять відповідальних осіб, внаслідок дій яких трапилися розгерметизація та затоплення тунелю метрополітену.

У столиці додатково запустили близько сотні одиниць громадського транспорту

У столиці 77 автобусів та 20 тролейбусів рухаються за маршрутами, що копіюють закриту ділянку Оболонсько-Теремківської гілки київського метро.

Рух альтернативного наземного транспорту в районі закритих станцій було організовано 8 грудня. Зазначається, що завдяки посиленню роботи тролейбусного маршруту №50-К на лівому березі вдалось частково переорієнтувати пасажиропотік від синьої гілки метро, на червону.

Також ведуться термінові роботи з організації відокремленої смуги для громадського транспорту на вулиці Васильківській та площі Либідській. Окрему смугу обіцяють запустити 11 грудня.

На час ремонтних робіт організовано рух за наступними маршрутами:

  • Тимчасовий автобусний маршрут №2-М "Кібернетичний центр – ст. м. "Теремки" – ст. м. "Либідська", на якому працюють 77 автобусів з інтервалом руху 1 хвилина.
  • Тимчасовий тролейбусний маршрут №43-К "Кібернетичний центр – ст. м. "Либідська", на якому працюють 20 тролейбусів з інтервалом у 3 хвилини.
  • Шлях автобусного маршруту №38 подовжено до ст. м. "Либідська". На маршруті працюють п'ять автобусів з інтервалом у 17 хвилин.
  • На тролейбусному маршруті №50-К "вул. Милославська – пл. Дарницька" збільшено кількість рухомого складу. Працює 10 тролейбусів з інтервалом у 9 хвилин.
Читайте також:
ФБР підтвердило, що Трампа під час замаху на його життя поранила куля ФБР підтвердило, що Трампа під час замаху на його життя поранила куля
Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери
У Парижі стартувала Олімпіада. Церемонію вперше провели на воді. Заворожуючі фото У Парижі стартувала Олімпіада. Церемонію вперше провели на воді. Заворожуючі фото
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ