USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

В Україні затвердили нову форму військового квитка

В ньому буде інформація про вчинення громадянином адміністративного чи кримінального правопорушення у сфері військового обліку чи мобілізації
Військовий квиток
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Уряд вирішив змінити порядок оформлення та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов'язаних і резервістів. Також змінилася сама форма цього документа, повідомляє Кабінет міністрів України.

Зазначається, що уряд видав постанову №559, яка затверджує порядок оформлення та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов'язаних і резервістів та форму такого документа.

При цьому військово-облікові документи, оформлені до набрання чинності цією постановою, вважаються дійсними на всій території України до видачі військово-облікового документа нового зразка. Постанова набуде чинності вже завтра.

В оновленому "військовому квитку" міститиметься інформація про ПІБ, дату народження, ІПН, дані про результат ВЛК, відомості про наявність відстрочки або бронювання. Також там повинні будуть знаходитися дані про те, чи не є громадянин "ухилянтом".

Тим часом президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо посилення покарання за порушення військового обліку та ухилення від мобілізації. Документ дозволить військкоматам отримати право притягати громадян до адміністративної відповідальності без потреби звернення до суду.

Якщо особа не оновила дані та не повідомила ТЦК про зміну персональних даних (якщо ці дані відсутні стосовно неї в електронних реєстрах), не з'являється за повісткою чи вчинила інше порушення за цими статтями, то Терцентр комплектування зможе винести постанову про накладення штрафу без складання протоколу.

Читайте також:
Крадіжка даних та е-повістки: Міноборони спростовує найпопулярніші міфи про застосунок Крадіжка даних та е-повістки: Міноборони спростовує найпопулярніші міфи про застосунок "Резерв+"
Близько 27 тис. засуджених потенційно можуть мобілізуватися в обмін на умовно-дострокове звільнення, – Мін'юст Близько 27 тис. засуджених потенційно можуть мобілізуватися в обмін на умовно-дострокове звільнення, – Мін'юст
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Київський картонно-паперовий комбінат може припинити роботу через мобілізацію чоловіків Київський картонно-паперовий комбінат може припинити роботу через мобілізацію чоловіків