USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Міністр оборони США Остін лишається госпіталізованим, але продовжує стежити за повсякденними операціями відомства

Напередодні він розмовляв із президентом Байденом
Остін
Остін
Джерело: відкриті джерела

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Дж. Остін III залишається госпіталізованим у Національному військово-медичному центрі Волтера Ріда, але одужує і перебуває в хорошому настрої. Про це заявив прессекретар Пентагона генерал-майор Пет Райдер.

"З моменту відновлення виконання своїх обов’язків у п’ятницю ввечері секретар отримав оперативні оновлення та надав необхідні вказівки своїй команді. Ллойд має повний доступ до необхідних засобів безпечного зв’язку та продовжує стежити за повсякденними операціями Міністерства оборони по всьому світу", – сказав Райдер.

І додав, що напередодні міністр розмовляв із президентом Байденом.

"Чиновник також підтримував контакт із заступником міністра оборони Кетлін Хікс, головою Об’єднаного комітету начальників штабів генералом Сі К’ю Брауном-молодшим та його вищим керівництвом. Хоча наразі ми не маємо конкретної дати його звільнення. А продовжуватимемо надавати оновлені відомості про статус секретаря, коли вони стануть доступними", – зауважив прессекретар Пентагона.

Україна та США підписали угоду про наміри спільного виробництва озброєнь

Офіційні особи Сполучених Штатів Америки та України 7 грудня 2023 року підписали заяву про наміри щодо спільного виробництва критично важливої ​​зброї для задоволення нагальних потреб ЗСУ. Це відбулося під час Конференції з питань оборонно-промислової бази України у Вашингтоні.

Зокрема, у роботі конференції взяв участь міністр оборони США Ллойд Остін, який зауважив, що здатність України виробляти важливе військове обладнання всередині країни є ключовою для її здатності підтримувати тривалу свободу та суверенітет у межах своїх кордонів.

"Разом з нашими союзниками і партнерами ми повинні продовжувати працювати над тим, щоб допомогти Україні дати відсіч російським військам сьогодні. І розбудувати майбутні сили України, здатні стримувати російську агресію в наступні роки. Це означатиме зміцнення оборонно-промислової бази України як для підтримки нинішніх військових зусиль України, так і для посилення національної сили і стримування України в майбутньому", – сказав Остін.

Новини за темою: Адміністрація Байдена змінює стратегію щодо підтримки України, – Politico
Читайте також:
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії