USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Україна та США підписали угоду про наміри спільного виробництва озброєнь

Підписання угоди відбулося у Вашингтоні
США - Україна
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Офіційні особи Сполучених Штатів та України підписали заяву про наміри щодо спільного виробництва критично важливої ​​зброї для задоволення нагальних потреб Збройних сил України. Це відбулося під час Конференції з питань оборонно-промислової бази України у Вашингтоні, повідомляє Міністерство оборони США.

Зокрема, у роботі конференції взяв участь міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін. Він наголосив, що здатність України виробляти важливе військове обладнання всередині країни є ключовою для її здатності підтримувати тривалу свободу та суверенітет у межах своїх кордонів.

"Разом з нашими союзниками і партнерами ми повинні продовжувати працювати над тим, щоб допомогти Україні дати відсіч російським військам сьогодні і розбудувати майбутні сили України, здатні стримувати російську агресію в наступні роки. Це означатиме зміцнення оборонно-промислової бази України як для підтримки нинішніх військових зусиль України, так і для посилення національної сили і стримування України в майбутньому".

Також під час конференції офіційні представники США та України підписали заяву про наміри щодо спільного виробництва критично важливої зброї та пріоритетного обміну технічними даними між двома країнами для задоволення нагальних потреб Збройних сил України.

Остін сказав, що досягнуті домовленості відкриють Україні шляхи для виробництва запчастин ближче до фронту та швидшого повернення відремонтованої військової техніки на передову.

"Ми також повинні зміцнити системи логістики та інформаційних технологій, які об’єднують усі ці зусилля – міцну та стійку промислову базу, яка має гарячі виробничі лінії з міцними безпечними ланцюжками поставок", – сказав Остін.

При цьому наголосив, що сильна, стійка українська оборонна промисловість матиме відгук далеко за її межами та посилить безпеку в усьому світі.

"Разом із нашими союзниками та партнерами я впевнений, що ми маємо все необхідне, щоб допомогти нашим українським друзям підтримувати їхню боротьбу за свій суверенітет у довгостроковій перспективі", – додав міністр оборони США.

Новини за темою: США не встигають виробляти необхідну зброю, щоб задовольнити світовий попит, – ЗМІ

Раніше ми повідомляли, що Сполучені Штати завдяки військовій допомозі Україні фінансують виробництво свого озброєння. Зокрема, штат Пенсильванія отримав 2,364 млрд доларів – найбільше з усіх штатів.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали