USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Знущання з чоловіків у військкоматі Самбора: Справу скеровано до суду

У вересні минулого року до соцмереж потрапило відео побиття у приміщенні Самбірського ТЦК двох чоловіків
Побиття чоловіка у військкоматі Самбора
Побиття чоловіка у військкоматі Самбора
Джерело: скріншот

На Львівщині працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо катування та незаконного позбавлення волі чотирьох чоловіків у Самбірському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. Обвинувальні акти направлені до суду. Про це інформує пресцентр ДБР.

"У вересні минулого року до соцмереж потрапило відео побиття у приміщенні центру двох чоловіків. Мешканці Харкова та Кривого Рогу потрапили до військкомату після того, як намагалися незаконно перетнути кордон з Польщею. Їх затримали прикордонники й доправили до військкомату для постановки на військовий облік", – йдеться в повідомленні.

Згодом слідство з’ясувало, що у приміщенні військкомату незаконно утримувались ще двоє чоловіків, затриманих на кордоні. В РТЦК їх намагались примусити "добровільно" пройти військово-лікарську комісію для подальшої мобілізації. Одного з потерпілих утримували в приміщенні військкомату 10 днів, двох громадян – сім днів, ще одного – два дні.

"Військовослужбовець-водій центру бив їх погрожуючи зброєю. Побиття відбувалось під "наглядом" керівника – заступника начальника одного з відділів. Військовослужбовця-водія обвинувачують у катуванні та незаконному позбавленні волі (ч. 2 ст. 146 та ч. 1 ст. 127 КК України)", – зазначають у Бюро.

Заступника начальника Самбірського РТЦК та СП обвинувачують у неприпиненні кримінального правопорушення, що вчиняється підлеглим (ч. 4 ст. 426 КК України). Обоє військовослужбовців звільнені із Самбірського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки й зараховані у резерв ЗСУ.

Нагадаємо

Раніше на Рівненщині викрили керівників військкоматів, які побили військового.

А на Івано-Франківщині винесли вирок офіцеру, який побив солдата строкової служби.

Також працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо командира та солдата-гранатометника відділення охорони Тернопільського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які знущалися з військовозобов’язаних. Обвинувальний акт направлено до суду.

Читайте також:
Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень