USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

На Івано-Франківщині винесли вирок офіцеру, який побив солдата строкової служби

Офіцер застосував силу до підлеглого після того, як солдат зробив йому зауваження за лайку
ДБР
Засуджено офіцера, який побив підлеглого
Джерело: ДБР

Івано-Франківський міський суд виніс вирок офіцеру, який побив солдата строкової служби. Його засудили до 1,5 року тримання у дисциплінарному батальйоні військовослужбовців. Про це поінформували в Державному бюро розслідувань.

У відомстві нагадали, ситуація набула розголосу у квітні, коли мережею розлетілося відео, на якому офіцер нецензурно лається та б’є військовослужбовця. Тоді за розслідування інциденту відразу взялися працівники ДБР.

"Як з’ясувало слідство, офіцер застосував силу до підлеглого після того, як солдат зробив йому зауваження за ненормативну лексику", – розповіли в Державному бюро розслідувань.

Після завершення розслідування у травні, обвинувальний акт скерували до суду. Суд визнав офіцера винним у перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинених в умовах воєнного стану, зазначили в ДБР.

"Зважаючи на щире каяття обвинуваченого та на те, що він притягується до відповідальності вперше, суд вирішив призначити йому 1,5 року тримання у дисциплінарному батальйоні військовослужбовців", – ідеться у повідомленні.

Новини за темою: Колишнього одеського військкома Борисова взяли під варту з можливістю застави у 150 млн гривень

Також раніше ми писали, що військкому з Полтавщини, який жорстоко побив свого підлеглого, повідомили про підозру. Зазначалося, що керівник районного ТЦК мав особисту неприязнь до потерпілого, бо той відкрито говорив про різні конфлікті ситуації, які були в колективі. Аби "прикрити рота" підлеглому, військком вирішив провести "виховну роботу".

Подібна ситуація була також на Волині. Там офіцер жорстоко побив солдата, бо той зайшов не в ту душову кабінку. Тоді старший лейтенант залишив чоловіка стікати кров'ю.

Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві
Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві