USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Lifecell купила інвестиційна французька компанія

Номінальна вартість компанії склала 12,7 млрд гривень
lifecell
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Турецька компанія Turkcell оголосила про продаж українського мобільного оператора Lifecell французькій інвестиційній компанії NJJ Capital. Про це йдеться на турецькій платформі публічного розкриття інформації.

Заявлено, що номінальна вартість компанії склала 12,7 млрд гривень. Повідомляється, що передача активів ще не завершилася, а інформацію про угоду "буде доведено до відома громадськості в повному обсязі та своєчасно".

Станом на кінець третього кварталу 2023 року Lifecell мала близько 9,1 млн активних абонентів. І за останній місяць, ймовірно, зросла в популярності серед українців через масштабний збій найпопулярнішого оператора "Київстар".

Новини за темою: "Київстар" подав судовий позов у зв'язку з масштабним втручанням у роботу мережі

Відомо, що власник компанії NJJ Capital також є співвласником газети Le Monde, власником операторів зв'язку Monaco Telecom, Salt Mobile і Eir, а також французької девелоперської компанії Unibail-Rodamco-Westfield.

Нагадаємо, 12 жовтня стало відомо, що Шевченківський районний суд заарештував активи, що належали підсанкційним російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову. Серед іншого найбільшим арештованим активом виявились 100% статутного капіталу ТОВ "Лайфселл.

Пізніше суд виправив свою ухвалу від 4 жовтня про арешт усіх акції мобільних операторів "Київстар" та lifecell. Зокрема, суддя виправив описку і наклав арешт на 19,8% статутного капіталу lifecell та 47,85% – "Київстар".

Читайте також:
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот