USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Лідери Конгресу уклали короткострокову угоду, щоб запобігти частковому шатдауну

Угода передбачає продовження фінансування деяких урядових установ до 8 березня, а решти – до 22 березня
Нижня палата Конгресу США

Ілюстративне фото

Джерело: ZN.UA

Лідери Конгресу Сполучених Штатів Америки уклали короткострокову угоду про тимчасові витрати, щоб запобігти частковій зупинці роботи уряду наприкінці тижня. Про це повідомляє The New York Times.

У виданні зазначають, що ця угода дозволяє тимчасово вийти із глухого кута, який неодноразово загрожував федеральному фінансуванню протягом останніх шести місяців.

Запропонована спікером Палати представників Майком Джонсоном угода передбачає продовження фінансування деяких урядових установ до 8 березня, а решти – до 22 березня.

У Конгресі заявили, що досягли згоди щодо 6 з 12 щорічних законопроєктів про витрати, які "будуть проголосовані та прийняті до 8 березня". 

"Ми згодні з тим, що Конгрес повинен працювати у двопартійному режимі для фінансування нашого уряду", – йдеться в їхній спільній заяві.

Угода відкрила Палаті представників шлях до голосування за продовження роботи уряду вже в четвер, а Сенат, як очікується, зробить це до опівночі п’ятниці.

"Але це лише продовжить болісні багатомісячні переговори щодо федеральних видатків, які вже кілька місяців тривають у Конгресі, оскільки республіканці, які наполягають на різких скороченнях і консервативних політичних мандатах, відмовляються йти на угоду з демократами", – зазначають у виданні.

Головним законодавцям все одно доведеться погодити інші шість законопроєктів щодо витрат, а потім спробувати ухвалити їх окремо протягом наступних трьох тижнів або вони зіткнуться з новим потенційним припиненням роботи, кажуть автори.

У публікації додають, що Білий дім висловив свою підтримку угоди невдовзі після її оголошення. Прессекретарка президента Джо Байдена Карін Жан-П'єр, заявила, що угода "допоможе запобігти непотрібному закриттю уряду, надаючи більше часу для роботи над двопартійними законопроєктами про асигнування, а також для якнайшвидшого ухвалення Палатою представників двопартійного доповнення до закону про національну безпеку".

Раніше спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон оприлюднив проєкт республіканців щодо тимчасових витрат, який мав запобігти шатдауну. Проте цей документ не передбачав допомоги Україні та Ізраїлю і зіштовхнувся із хвилею критики.

Згодом в Сполучених Штатах Америки схвалили бюджет для уникнення шатдауну, але без допомоги Україні.

Теги: США
Читайте також:
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії