USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Ледь не дійшло до бійки: Нардепи та урядовці посварилися на зустрічі в березні, – УП

Сутичка сталася під час спільної зустрічі сторін наприкінці березня
Верховна Рада України_2

Верховна Рада України

Джерело: Офіс Президента

У березні цього року відбулася зустріч між народними депутатами та представниками уряду. Під час зустрічі сварка між ними мало не переросла в бійку. Про це пише "Українська правда" з посиланням на джерела учасника зустрічі.

За даними видання, нардепи виступили з претензіями до Кабміну, мовляв, уряд "ні в що їх не ставить". Щоб згладити це протистояння, спікер Ради Руслан Стефанчук і прем'єр Денис Шмигаль узялися спільно організувати зустріч між керівництвом парламенту, головами комітетів і главою уряду та його віцепрем'єрами.

"Зустріч ледь не перетворилася на з'ясування стосунків у форматі один на один. Йдеться про першого заступника голови фракції "СН" Андрія Мотовиловця та віцепрем'єра з відбудови – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова", – пише УП.

Новини за темою: Ексдепутата-втікача від "ОПЗЖ" Рената Кузьміна судитимуть за держзраду

Як розповів один з учасників зустрічі, Мотовиловець висловився в бік уряду, згадавши все, що "у депутатів накипіло".

"Стефанчук зі Шмигалем явно не очікували такого повороту. Кубраков щось намагався заперечувати, а Мотовиловець такий: "Саша, не починай, тому що я тут зараз при всіх скажу, що я про тебе думаю, і це нікому не сподобається", – каже співрозмовник.

Під час перепалки віцепрем'єр заявив, що всі присутні на зустрічі прийшли в політику за допомогою президента Володимира Зеленського, і всі попередні домовленості щодо принципів роботи укладалися з президентом.

Попри все сторони врешті-решт після легких взаємних образ і докорів домовилися "жити дружно" і принаймні ходити одне до одного на засідання та відповідати на запити, стверджує видання.

Конфлікт між парламентом і урядом

Українські ЗМІ вже неодноразово писали, що між двома гілками влади є якийсь конфлікт.

Крім того, раніше повідомлялося, що у "Слузі народу" налічується 235 депутатів, однак одразу кілька десятків із них хочуть скласти мандат. Основна причина цього явища – нібито відсутність мотивації.

За словами співрозмовника в парламенті, депутати хочуть скласти повноваження, оскільки "всі втомилися від війни", а також з'явилося багато жорстких обмежень, наприклад, неможливість виїхати у відрядження.

Читайте також:
Рада розгляне законопроєкт про економічне бронювання у серпні-вересні Рада розгляне законопроєкт про економічне бронювання у серпні-вересні
Рада пішла на канікули, однак збереться, коли треба буде проголосувати за заборону УПЦ МП Рада пішла на канікули, однак збереться, коли треба буде проголосувати за заборону УПЦ МП
У Польщі чоловік напав з ножем на двох українських підлітків: Хлопці в лікарні У Польщі чоловік напав з ножем на двох українських підлітків: Хлопці в лікарні
Люди важливі, але це не значить, що можна подарувати росіянам 30% нашої землі, – Зеленський Люди важливі, але це не значить, що можна подарувати росіянам 30% нашої землі, – Зеленський