USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Ледь не дійшло до бійки: Нардепи та урядовці посварилися на зустрічі в березні, – УП

Сутичка сталася під час спільної зустрічі сторін наприкінці березня
Верховна Рада України_2

Верховна Рада України

Джерело: Офіс Президента

У березні цього року відбулася зустріч між народними депутатами та представниками уряду. Під час зустрічі сварка між ними мало не переросла в бійку. Про це пише "Українська правда" з посиланням на джерела учасника зустрічі.

За даними видання, нардепи виступили з претензіями до Кабміну, мовляв, уряд "ні в що їх не ставить". Щоб згладити це протистояння, спікер Ради Руслан Стефанчук і прем'єр Денис Шмигаль узялися спільно організувати зустріч між керівництвом парламенту, головами комітетів і главою уряду та його віцепрем'єрами.

"Зустріч ледь не перетворилася на з'ясування стосунків у форматі один на один. Йдеться про першого заступника голови фракції "СН" Андрія Мотовиловця та віцепрем'єра з відбудови – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова", – пише УП.

Новини за темою: Ексдепутата-втікача від "ОПЗЖ" Рената Кузьміна судитимуть за держзраду

Як розповів один з учасників зустрічі, Мотовиловець висловився в бік уряду, згадавши все, що "у депутатів накипіло".

"Стефанчук зі Шмигалем явно не очікували такого повороту. Кубраков щось намагався заперечувати, а Мотовиловець такий: "Саша, не починай, тому що я тут зараз при всіх скажу, що я про тебе думаю, і це нікому не сподобається", – каже співрозмовник.

Під час перепалки віцепрем'єр заявив, що всі присутні на зустрічі прийшли в політику за допомогою президента Володимира Зеленського, і всі попередні домовленості щодо принципів роботи укладалися з президентом.

Попри все сторони врешті-решт після легких взаємних образ і докорів домовилися "жити дружно" і принаймні ходити одне до одного на засідання та відповідати на запити, стверджує видання.

Конфлікт між парламентом і урядом

Українські ЗМІ вже неодноразово писали, що між двома гілками влади є якийсь конфлікт.

Крім того, раніше повідомлялося, що у "Слузі народу" налічується 235 депутатів, однак одразу кілька десятків із них хочуть скласти мандат. Основна причина цього явища – нібито відсутність мотивації.

За словами співрозмовника в парламенті, депутати хочуть скласти повноваження, оскільки "всі втомилися від війни", а також з'явилося багато жорстких обмежень, наприклад, неможливість виїхати у відрядження.

Читайте також:
Журналістів повертають до парламенту, однак працювати в Раді зможуть не всі Журналістів повертають до парламенту, однак працювати в Раді зможуть не всі
На закупівлю дронів для ЗСУ уряд виділив ще 15,5 млрд гривень На закупівлю дронів для ЗСУ уряд виділив ще 15,5 млрд гривень
"Не до душі", "не хоче бути в залі з ексчленами ОПЗЖ": Розслідувачі запитали депутатів Івахіва та Палицю, чому вони не відвідують ВР
Кабмін зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня Кабмін зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня