USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Ексдепутата-втікача від "ОПЗЖ" Рената Кузьміна судитимуть за держзраду

Він напередодні та після початку повномасштабного вторгнення поширював пропагандистські матеріали на шкоду Україні
Ренат Кузьмін
Джерело: відкриті джерела

Колишнього народного депутата Рената Кузьміна, який представляє вже заборонену "Опозиційну платформу – За життя", судитимуть за державну зраду. Про це повідомляють у ДБР та Офісі генпрокурора.

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо Кузьміна за ч. 1 ст. 111 КК України – державна зрада. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі до 15 років із конфіскацією майна.

Як встановило слідство, депутат напередодні та після початку повномасштабного вторгнення Росії публікував у ЗМІ пропагандистські матеріали на шкоду Україні.

Зокрема, з березня 2021 року Кузьмін озвучував у своїх виступах, дописах у соціальних мережах та на власному сайті інформацію, яка мала пропагандистський характер.

"Їхньою метою було формування в суспільстві антиукраїнського настрою та інформаційного впливу для шкоди суверенітету, територіальній цілісності, недоторканності та безпеці держави", – зазначає слідство.

Як пише портал "ЧЕСНО", 15 лютого 2022 року політик звинуватив НАТО у створенні загрози для Росії. А 22 лютого він заявив, що Росія швидко захопить Київ. Тоді він передбачав створення нової держави, а західним областям, які відмовляться від вступу до цієї держави, прогнозував "самостійне плавання".

Нагадаємо, Служба безпеки України спільно з НАБУ та САП викрила масштабну схему розкрадання майна державної компанії "Українське Дунайське пароплавство". Зловмисники привласнили 32 баржі торговельного флоту підприємства на загальну суму понад 80 мільйонів гривень.

За даними слідства, оборудку організували двоє колишніх депутатів Одеської міської ради від забороненої партії "ОПЗЖ" та ексочільник судноплавної компанії.

Читайте також:
Незаконно отримав понад 2,6 млн грн нібито як військовополонений: Перед судом постане правоохоронець з Луганщини Незаконно отримав понад 2,6 млн грн нібито як військовополонений: Перед судом постане правоохоронець з Луганщини
Немає законодавства, котре обмежувало б поїздки народних депутатів за кордон під час виконання своїх обов'язків, - нардепка Федина Немає законодавства, котре обмежувало б поїздки народних депутатів за кордон під час виконання своїх обов'язків, - нардепка Федина
Знесення садиби Зеленських: Співвласнику будівлі обрали запобіжний захід Знесення садиби Зеленських: Співвласнику будівлі обрали запобіжний захід
За змістом вони всі як За змістом вони всі як "браття-близнюки", - адвокат про ухвали суду щодо продовження запобіжного заходу підозрюваним у справі ТОВ "Краснолиманське"