USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

Ексдепутата-втікача від "ОПЗЖ" Рената Кузьміна судитимуть за держзраду

Він напередодні та після початку повномасштабного вторгнення поширював пропагандистські матеріали на шкоду Україні
Ренат Кузьмін
Джерело: відкриті джерела

Колишнього народного депутата Рената Кузьміна, який представляє вже заборонену "Опозиційну платформу – За життя", судитимуть за державну зраду. Про це повідомляють у ДБР та Офісі генпрокурора.

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо Кузьміна за ч. 1 ст. 111 КК України – державна зрада. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі до 15 років із конфіскацією майна.

Як встановило слідство, депутат напередодні та після початку повномасштабного вторгнення Росії публікував у ЗМІ пропагандистські матеріали на шкоду Україні.

Зокрема, з березня 2021 року Кузьмін озвучував у своїх виступах, дописах у соціальних мережах та на власному сайті інформацію, яка мала пропагандистський характер.

"Їхньою метою було формування в суспільстві антиукраїнського настрою та інформаційного впливу для шкоди суверенітету, територіальній цілісності, недоторканності та безпеці держави", – зазначає слідство.

Як пише портал "ЧЕСНО", 15 лютого 2022 року політик звинуватив НАТО у створенні загрози для Росії. А 22 лютого він заявив, що Росія швидко захопить Київ. Тоді він передбачав створення нової держави, а західним областям, які відмовляться від вступу до цієї держави, прогнозував "самостійне плавання".

Нагадаємо, Служба безпеки України спільно з НАБУ та САП викрила масштабну схему розкрадання майна державної компанії "Українське Дунайське пароплавство". Зловмисники привласнили 32 баржі торговельного флоту підприємства на загальну суму понад 80 мільйонів гривень.

За даними слідства, оборудку організували двоє колишніх депутатів Одеської міської ради від забороненої партії "ОПЗЖ" та ексочільник судноплавної компанії.

Читайте також:
"Не до душі", "не хоче бути в залі з ексчленами ОПЗЖ": Розслідувачі запитали депутатів Івахіва та Палицю, чому вони не відвідують ВР
В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави
Двох посадовців міської ради Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн гривень, виділених з бюджету для тероборони міста Двох посадовців міської ради Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн гривень, виділених з бюджету для тероборони міста