USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

Латвія відмовиться від участі в Олімпіаді, якщо там будуть Росія та Білорусь

У ЛОК планують підключити спортивні федерації Латвії до закликів не допускати росіян та білорусів до участі у кваліфікації Олімпіади
Україна Латвія

Ілюстративне фото

Джерело: AFP

У нинішній ситуації, коли Росія продовжує агресію проти України, Латвія не братиме участі в Олімпійських іграх разом із країнами-агресорами РФ та Білоруссю. Про це у розмові з Латвійським телебаченням (LTV) заявив президент Латвійського олімпійського комітету (ЛОК) Жорж Тікмер, пише Delfi.

"Позиція Латвії така – якби ці Ігри відбулися зараз і в них брали б участь спортсмени із Росії та Білорусі, я думаю, що збірна Латвії не поїхала б на ці Ігри. Ми сподіваємося, що війна закінчиться, Україна переможе. Це буде абсолютно нова ситуація і нові правила гри. Зрозуміло, у цьому випадку латвійські спортсмени також зможуть брати участь у таких Олімпійських іграх", – сказав Тікмер.

У ЛОК планують підключити спортивні федерації Латвії до закликів не допускати росіян та білорусів до участі у кваліфікації Олімпіади.

Раніше

Ми детально розповідали про скандал, який спричинила ідея повернути представників РФ та Білорусі до великого спорту. Читайте усі деталі тут.

Додамо, що сама Україна вже розпочала консультації щодо можливого бойкоту Олімпіади-2024, якщо до неї допустять росіян та білорусів. 

"Сподіваюся, що зараз усі федерації, спортсмени і весь цивілізований світ звернуть на це увагу і нам не доведеться вдаватися до крайніх заходів", – зазначив голова НОК Вадим Гутцайт. 

Читайте також:
"Радий грати у команді, яка розвиває футбол і допомагає країні", – Мілевський увійшов до медіафутбольного клубу IGNIS
Латвія передала Україні енергообладнання для відновлення енергосистеми після атак РФ Латвія передала Україні енергообладнання для відновлення енергосистеми після атак РФ
Уряд Латвії має ухвалити відмову від російської мови як другої іноземної в школі Уряд Латвії має ухвалити відмову від російської мови як другої іноземної в школі
"Коаліція дронів": Латвія відправить Україні першу велику партію безпілотників