USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Інформатор вагнерівців шпигував за військовими аеродромами на Донеччині. Поплічника ворога затримала СБУ

Колаборантом виявився місцевий ідеологічний прихильник кремлівського режиму
колаборант Донеччина
Затримання інформатора
Джерело: Telegram СБУ

Служба безпеки України затримала інформатора вагнерівців, який шпигував за військовими аеродромами на Донеччині. Фігурант відстежував позиції Збройних сил України в Краматорському районі, повідомили в пресслужбі СБУ.

Як розповіли правоохоронці, таке завдання інформатор отримав від бойовиків російської приватної військової компанії "Вагнер", яка наразі входить до складу регулярних військ країни-агресора.

За вказівкою окупантів фігурант мав виявити і передати їм точні координати аеродромів, на яких базуються бойові гелікоптери ЗСУ.

"Також вагнерівці хотіли дізнатися місця дислокації особового складу та важкого озброєння українських військ, які обороняють райцентр. У разі отримання, розвідданих росіяни планували використати їх для підготовки бойових операцій на Краматорському та Слов’янському напрямках", – йдеться у дописі.

Поплічником агресора виявився місцевий ідеологічний прихильник кремлівського режиму.

Восени 2023 року погодився працювати на окупантів, які дистанційно вийшли на чоловіка через його знайому росіянку. Жінка і собі працювала на учасницю "Вагнера".

"З нею інформатор спілкувався через месенджер, дотримуючись заходів конспірації. Так, наприклад, регулярно видаляв усі повідомлення після закінчення сеансу зв’язку з росіянкою. А для збору розвідданих зловмисник пішки обходив місцевість та під виглядом прогулянки приховано здійснював відеозйомку навколишньої території", – додали у спецслужбі.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру, наразі він перебуває під вартою. Йому загрожує до восьми років тюрми.

Новини за темою: Допомогли ФСБ взяти під контроль майже весь інтернет-трафік в т. о. Донецьку: Ділків затримала СБУ

Також ми повідомляли про затриману російську групу інформаторів, яка готувала нову серію повітряних атак на Херсон. Під прицілом ворога були місця тимчасового базування українських захисників.

Насамперед окупанти сподівалися поцілити по підрозділах Служби безпеки та ЗСУ.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням