USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Китайські хакери зламали державні й індивідуальні облікові записи електронної пошти, - АР

Порушення знайшли тижнями пізніше, коли клієнти поскаржилися в Microsoft на аномальну активність пошти
хакери

Ілюстративне фото

Джерело: Reuters

Китай назвав "дезінформацією" звіт Microsoft про те, що китайська хакерська група зламала пов’язані з урядом облікові записи електронної пошти, заявивши, що ці звинувачення мали на меті відвернути увагу від кіберактивності США. Про це пише АР.

У публікації в блозі Microsoft заявила, що група, яку вона ідентифікувала як Storm-0558, отримала доступ до облікових записів електронної пошти, пов’язаних з 25 організаціями, включаючи урядові установи Західної Європи. Порушення знайшли тижнями пізніше, коли клієнти поскаржилися в Microsoft на аномальну активність пошти.

"Вважаємо, що цей супротивник зосереджений на шпигунстві, наприклад, на отриманні доступу до систем електронної пошти для збору розвідувальних даних", - сказав виконавчий віцепрезидент із безпеки Microsoft Чарлі Белл.

Водночас у звіті Washington Post цитується заява офіційних осіб США, в якій стверджується, що Storm-0558 також зламав несекретні облікові записи електронної пошти, пов’язані з урядом США. Речник міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбінь розповів, що звинувачення є "дезінформацією", спрямованою на те, щоб відвернути увагу від кібератак США на Китай.

"Незалежно від того, яке агентство опублікувало цю інформацію, це ніколи не змінить той факт, що США є найбільшою у світі хакерською імперією, яка здійснює найбільшу кількість кіберкрадіжок. З минулого року організації з кібербезпеки Китаю та інших країн опублікували багато звітів, які викривають кібератаки уряду США на Китай протягом тривалого періоду часу, але американці досі не відповіли", - пояснив Веньбінь.

Що кажуть у Microsoft?

За словами Microsoft, хакери Storm-0558 використовували підроблені маркери автентифікації - фрагменти інформації, які використовують для перевірки особи користувача - необхідні для доступу до облікових записів електронної пошти. У компанії заявили, що впоралися з атакою та поінформували постраждалих клієнтів.

Microsoft також додала, що співпрацює з Міністерством внутрішньої безпеки та Агентством з кібербезпеки та безпеки інфраструктури, зокрема, для захисту від таких атак. Також компанія продовжуватиме стежити за діяльністю Storm-0558.

Новини за темою: Проросійські хакери атакували Роттердам – найбільший порт Європи

Відзначимо, Китай працює над складною кіберзброєю, щоб "захопити контроль" над ворожими супутниками. Про це йдеться у злитих документах американської розвідки, передає Financial Times.

Сполучені Штати Америки вважають, що Пекін прагне розвивати можливості, щоб використовувати чи захоплювати ворожі супутники.

Читайте також:
Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на два мільярди доларів Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на два мільярди доларів
Кулеба пояснив, чому Китай не прийме ні українську ні російську сторону Кулеба пояснив, чому Китай не прийме ні українську ні російську сторону
Камала Гарріс випередила Трампа - перше опитування Камала Гарріс випередила Трампа - перше опитування
У США директор Секретної служби подала у відставку через напад на Трампа У США директор Секретної служби подала у відставку через напад на Трампа