USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Китайські хакери зламали державні й індивідуальні облікові записи електронної пошти, - АР

Порушення знайшли тижнями пізніше, коли клієнти поскаржилися в Microsoft на аномальну активність пошти
хакери

Ілюстративне фото

Джерело: Reuters

Китай назвав "дезінформацією" звіт Microsoft про те, що китайська хакерська група зламала пов’язані з урядом облікові записи електронної пошти, заявивши, що ці звинувачення мали на меті відвернути увагу від кіберактивності США. Про це пише АР.

У публікації в блозі Microsoft заявила, що група, яку вона ідентифікувала як Storm-0558, отримала доступ до облікових записів електронної пошти, пов’язаних з 25 організаціями, включаючи урядові установи Західної Європи. Порушення знайшли тижнями пізніше, коли клієнти поскаржилися в Microsoft на аномальну активність пошти.

"Вважаємо, що цей супротивник зосереджений на шпигунстві, наприклад, на отриманні доступу до систем електронної пошти для збору розвідувальних даних", - сказав виконавчий віцепрезидент із безпеки Microsoft Чарлі Белл.

Водночас у звіті Washington Post цитується заява офіційних осіб США, в якій стверджується, що Storm-0558 також зламав несекретні облікові записи електронної пошти, пов’язані з урядом США. Речник міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбінь розповів, що звинувачення є "дезінформацією", спрямованою на те, щоб відвернути увагу від кібератак США на Китай.

"Незалежно від того, яке агентство опублікувало цю інформацію, це ніколи не змінить той факт, що США є найбільшою у світі хакерською імперією, яка здійснює найбільшу кількість кіберкрадіжок. З минулого року організації з кібербезпеки Китаю та інших країн опублікували багато звітів, які викривають кібератаки уряду США на Китай протягом тривалого періоду часу, але американці досі не відповіли", - пояснив Веньбінь.

Що кажуть у Microsoft?

За словами Microsoft, хакери Storm-0558 використовували підроблені маркери автентифікації - фрагменти інформації, які використовують для перевірки особи користувача - необхідні для доступу до облікових записів електронної пошти. У компанії заявили, що впоралися з атакою та поінформували постраждалих клієнтів.

Microsoft також додала, що співпрацює з Міністерством внутрішньої безпеки та Агентством з кібербезпеки та безпеки інфраструктури, зокрема, для захисту від таких атак. Також компанія продовжуватиме стежити за діяльністю Storm-0558.

Новини за темою: Проросійські хакери атакували Роттердам – найбільший порт Європи

Відзначимо, Китай працює над складною кіберзброєю, щоб "захопити контроль" над ворожими супутниками. Про це йдеться у злитих документах американської розвідки, передає Financial Times.

Сполучені Штати Америки вважають, що Пекін прагне розвивати можливості, щоб використовувати чи захоплювати ворожі супутники.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg
США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі