USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Київський блогер привласнив 340 тисяч гривень, які люди донатили на ЗСУ

Правоохоронці знайшли у підозрюваного носії інформації, які підтверджують його участь у цьому злочині
блогер СБУ
Джерело: СБУ

Столичного блогера викрили у заволодінні 340 тис. гривень донатів для Збройних сил України. Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Слідство встановило, що підозрюваний, маючи особистий акаунт для ведення прямих ефірів на популярному сайті, створеному для збору коштів для ЗСУ, дізнався про вразливість програмного забезпечення цього сайту та вирішив скористатися цим у власних інтересах.

Отримавши несанкціонований доступ до віртуального гаманця сайту, чоловік почав систематично виводити кошти, зібрані громадянами з усього світу на потреби української армії, на власний рахунок.

У такий спосіб зловмисник заволодів 340 тис. гривень донатів.

У ході обшуку за місцем проживання зловмисника вилучено носії інформації, які підтверджують протиправну діяльність, та грошові кошти, здобуті злочинним шляхом.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 3 ст. 190 КК України.

Досудове розслідування триває.

Раніше

22 лютого на території Свято-Благовіщенського чоловічого монастиря УПЦ Московського патріархату викрили прокремлівського блогера Дмитра Скворцова, який перебував у розшуку.

У своїх колонках пропагандист називав "закономірним" захоплення Криму і частини східних регіонів України, а також популяризував терористичні організації "Л/ДНР".

Через це у серпні минулого року йому заочно повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Однак зловмисник вдався до втечі.

Читайте також:
За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW
Зеленський звільнив главу Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка Зеленський звільнив главу Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть
Гендиректор комунальної корпорації разом зі спільниками розікрав майже 10 млн гривень на ремонті доріг у Києві Гендиректор комунальної корпорації разом зі спільниками розікрав майже 10 млн гривень на ремонті доріг у Києві