USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

У Києві судитимуть прокремлівського блогера, який ховався у монастирі УПЦ МП

Наразі суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою
затримали прокремлівського блогера
Джерело: СБУ

Київська міська прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо проросійського блогера Дмитра Скворцова, який ховався у монастирі УПЦ МП в Києві. Про це повідомили у відомстві.

Слідство визначило, що ще до повномасштабної війни Росії проти України блогер вів підривну діяльність, заперечував у своїх дописах існування України як держави, а українського народу як повноцінного самостійного етносу. Також Скворцов популяризував та героїзував Росію та її президента, наголошував на "високій місії" РФ у світі та її "жертовності".

Наразі Скворцов перебуває під вартою. Прокуратура висунула йому звинувачення у державній зраді за ведення інформаційно-підривної діяльності проти України (ч. 1 ст. 111 КК України), а обвинувальний акт щодо нього вже передано до суду. Санкція висунутої блогеру статті передбачає від 12 до 15 років позбавлення волі.

Історія з затриманням

Наприкінці лютого СБУ повідомила, що на території Свято-Благовіщенського чоловічого монастиря УПЦ Московського патріархату переховувався прокремлівський блогер Дмитро Скворцов. Його викрили та затримали.

"Служба безпеки затримала у Києві ще одного ворожого пропагандиста, який публічно виправдовував російську збройну агресію проти України. Поплічником рашистів є столичний блогер, засновник так званого "руського клубу", який займався підготовкою "замовних" публікацій для підсанкційних інформагентств країни-агресора. Серед них – "руська народна лінія" і "одна родіна", – зазначили в спецслужбі.

У своїх колонках пропагандист називав "закономірним" захоплення Криму і частини східних регіонів України, а також популяризував терористичні організації "Л/ДНР".

Через це у серпні 2022 року йому заочно повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Однак зловмисник вдався до втечі і намагався переховуватись від правосуддя на території Свято-Благовіщенського чоловічого монастиря УПЦ (МП).

Втім, співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали.

Імені пропагандиста в спецслужбі не називають, однак, за даними ЗМІ, йдеться про Дмитра Скворцова.

До речі, раніше контррозвідка Служби безпеки викрила ще одного ворожого поплічника. Ним виявився староста селища Озера Гостомельської громади (Київська область), який на початку повномасштабного вторгнення підтримав російських загарбників та запропонував їм свою допомогу у війні проти України.

Читайте також:
Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку "Беркута" як оперативник, – розслідування
НАЗК перевіряє спосіб життя відстороненого наразі від посади очільника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка НАЗК перевіряє спосіб життя відстороненого наразі від посади очільника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
Заступник голови Полтавської облради під виглядом службового відрядження подорожував Євросоюзом Заступник голови Полтавської облради під виглядом службового відрядження подорожував Євросоюзом
СБУ затримала агента РФ, який причетний до замаху на голову Херсонської ОВА СБУ затримала агента РФ, який причетний до замаху на голову Херсонської ОВА