USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Криптобіржа Binance припиняє підтримувати рубль для P2P-переказів

Кінцева підтримка торгівлі рублями буде наприкінці січня 2024 року
Криптовалюта

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Найбільша криптобіржа Binance припиняє підтримку P2P-обміну криптовалют для росіян із 31 січня 2024 року. Однак росіяни зможуть обходити обмеження, йдеться на сайті Binance.

"Російські користувачі більше не зможуть здійснювати міжперсональні обміни по валютних парах: USDT/RUB, BTC/RUB, FDUSD/RUB, BNB/RUB, ETH/RUB, BUSD/RUB та RUB/RUB P2P", – зазначено в повідомленні.

Кінцева підтримка торгівлі рублями буде наприкінці січня 2024 року. Проте росіяни все ще можуть торгувати криптовалютою на біржі CommЕХ, якій Binance продає весь свій російський бізнес.

У Binance розробили процес передачі активів росіян на нову біржу.

Найбільша криптобіржа у світі оголосила про продаж бізнесу у РФ

У вересні найбільша криптобіржа у світі Binance оголосила про вихід із російського ринку, а також про продаж бізнесу компанії CommEX. 

"Дивлячись у майбутнє, визнаємо, що робота в Росії несумісна зі стратегією Binance щодо дотримання вимог. Ми, як і раніше, впевнені в довгостроковому розвитку індустрії Web3 на глобальному рівні і збираємося спрямувати нашу енергію на розвиток Binance у більш ніж ста країнах, де ми ведемо нашу діяльність", – сказав директор із дотримання нормативних вимог Ной Перлман.

Протягом наступних кількох місяців Binance закриє біржові сервіси та інші бізнес-напрямки в Росії, докладаючи всіх зусиль для забезпечення безперебійної взаємодії з користувачем під час цього переходу.

Новини за темою: Leroy Merlin виходить із російського ринку

Попри те, що фінансові подробиці угоди залишаються конфіденційними, слід зазначити, що в межах цієї угоди Binance повністю припиняє свою діяльність у Росії. На відміну від угод, раніше здійснених міжнародними компаніями в Росії, у рамках цієї угоди у Binance не залишиться права на отримання частини прибутку після продажу і можливості зворотного викупу часток у бізнесі.

Тим часом у листопаді у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт щодо легального ринку криптоактивів в Україні. Ініціатива дозволить створити інноваційну зону, де упродовж трьох років можна працювати без попередньої авторизації. 

Йдеться про проєкт закону №10225-1 щодо внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів щодо врегулювання обігу віртуальних активів в Україні. За словами міністра, ринок криптоактивів є одним із найдинамічніших секторів, без якого "складно побудувати потужну цифрову економіку".

Чиновник додав, що законопроєкт про обіг віртуальних активів в Україні був розроблений разом із нардепами та представниками бізнесу.

Новини за темою: Країни ЄС затвердили перші у світі загальні криптовалютні правила

Раніше ми повідомляли, що Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку завершила розробку законопроєкту про оподаткування криптоактивів і оновила текст закону "Про віртуальні активи". 

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму