USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Криптобіржа Binance припиняє підтримувати рубль для P2P-переказів

Кінцева підтримка торгівлі рублями буде наприкінці січня 2024 року
Криптовалюта

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Найбільша криптобіржа Binance припиняє підтримку P2P-обміну криптовалют для росіян із 31 січня 2024 року. Однак росіяни зможуть обходити обмеження, йдеться на сайті Binance.

"Російські користувачі більше не зможуть здійснювати міжперсональні обміни по валютних парах: USDT/RUB, BTC/RUB, FDUSD/RUB, BNB/RUB, ETH/RUB, BUSD/RUB та RUB/RUB P2P", – зазначено в повідомленні.

Кінцева підтримка торгівлі рублями буде наприкінці січня 2024 року. Проте росіяни все ще можуть торгувати криптовалютою на біржі CommЕХ, якій Binance продає весь свій російський бізнес.

У Binance розробили процес передачі активів росіян на нову біржу.

Найбільша криптобіржа у світі оголосила про продаж бізнесу у РФ

У вересні найбільша криптобіржа у світі Binance оголосила про вихід із російського ринку, а також про продаж бізнесу компанії CommEX. 

"Дивлячись у майбутнє, визнаємо, що робота в Росії несумісна зі стратегією Binance щодо дотримання вимог. Ми, як і раніше, впевнені в довгостроковому розвитку індустрії Web3 на глобальному рівні і збираємося спрямувати нашу енергію на розвиток Binance у більш ніж ста країнах, де ми ведемо нашу діяльність", – сказав директор із дотримання нормативних вимог Ной Перлман.

Протягом наступних кількох місяців Binance закриє біржові сервіси та інші бізнес-напрямки в Росії, докладаючи всіх зусиль для забезпечення безперебійної взаємодії з користувачем під час цього переходу.

Новини за темою: Leroy Merlin виходить із російського ринку

Попри те, що фінансові подробиці угоди залишаються конфіденційними, слід зазначити, що в межах цієї угоди Binance повністю припиняє свою діяльність у Росії. На відміну від угод, раніше здійснених міжнародними компаніями в Росії, у рамках цієї угоди у Binance не залишиться права на отримання частини прибутку після продажу і можливості зворотного викупу часток у бізнесі.

Тим часом у листопаді у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт щодо легального ринку криптоактивів в Україні. Ініціатива дозволить створити інноваційну зону, де упродовж трьох років можна працювати без попередньої авторизації. 

Йдеться про проєкт закону №10225-1 щодо внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів щодо врегулювання обігу віртуальних активів в Україні. За словами міністра, ринок криптоактивів є одним із найдинамічніших секторів, без якого "складно побудувати потужну цифрову економіку".

Чиновник додав, що законопроєкт про обіг віртуальних активів в Україні був розроблений разом із нардепами та представниками бізнесу.

Новини за темою: Країни ЄС затвердили перші у світі загальні криптовалютні правила

Раніше ми повідомляли, що Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку завершила розробку законопроєкту про оподаткування криптоактивів і оновила текст закону "Про віртуальні активи". 

Читайте також:
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця
У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ
Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації