USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Кропачов: Сьогодні відбувається знищення бізнесу та, найголовніше, – тиск на медіа

Нині на весь бізнес Кропачова, включаючи бізнес в медіа, – накладено арешт
Кропачов_6

Віталій Кропачов

Джерело: UWN

Нині під час повномасштабної війни відбувається знищення бізнесу та тиск на засоби масової інформації, вважає бізнесмен Віталій Кропачов. Причиною так вважати є те, що нині на весь бізнес Кропачова, включаючи бізнес в медіа (який не має ніякого стосунку до кримінальної справи), – накладено арешт. Про це Кропачов розповів в коментарі "ТАК TV".

Нагадаємо, що Кропачов є власником медіапроєкту Ukraine World News, куди зокрема входить телеканал "ТАК TV", рахунки якого заблоковано.

"Це просто фарс, це просто знищення бізнесу. Сьогодні йде системний тиск на бізнес: заарештовані всі підприємства, всі рахунки, люди не отримують зарплати. І, найголовніше, вважаю, – це тиск на медіа. На телеканалі заблоковано рахунок. На якій підставі? Яким чином телеканал може займатися відмиванням грошей? Це в тому числі, я вважаю, що це тиск на засоби масової інформації", – констатує Кропачов.

Бізнесмен додає, що нині не має жодного зв'язку з працівниками, всю інформацію йому передають його захисники. Однак з впевненістю говорить, що всі керівники його підприємств – професіонали.

"Всі керівники підприємств "на своїх місцях". Я вважаю, що всі професіонали, кожен займався своєю справою і кожен може відповісти на всі питання, які будуть їм поставлені слідчим. Всі вигадки про якісь злочинні угруповання і так далі – це повністю абсурд, вигадка, яка виникла за добу перед моїм затриманням для того, щоб забезпечити некомфортні для мене умови певними особами", – додає він.

Справа Кропачова

ДБР звинувачує бізнесмена у нібито завданні державі шкоди на 2 млрд гривень. Сам Кропачов відкидає всі звинувачення та заявляє, що жодних правових підстав для кримінальної справи немає. Адвокати бізнесмена стверджують, що його затримання відбулося із порушеннями. До того ж, за словами одного з адвокатів, Олександра Салазського, Віталію Кропачову було обрано запобіжний захід без можливості внесення застави за обвинуваченням в економічному злочині, "що само по собі є нонсенсом". 

Втім, 18 травня Печерський районний суд міста Києва відправив Кропачова під варту на 60 діб без права внесення застави. 

Інший адвокат, Юрій Сухов, вважає, що справа проти Віталія Кропачова не має нічого спільного із законом. Він підтримав свого колегу, зазначивши, що рішення, згідно з яким особу, яка, ймовірно, вчинила економічний злочин, утримувати під вартою – виглядає абсурдним.

5 червня відбувся розгляд апеляційної заяви адвокатів бізнесмена щодо зміни запобіжного заходу Кропачову. Київський апеляційний суд апеляцію не задовольнив. Адвокат бізнесмена Олександр Салазський в коментарі "ТАК TV" пояснює, що тепер Віталій Кропачов перебуватиме під вартою щонайменше до середини липня.

Сам Кропачов називає справу проти себе абсурдною. Бо ж насправді підприємство всі податки сплачує і з 2018 року займає четверту сходинку серед підприємств Донецької області по сплаті податків. 

Щодо діяльності самого ТОВ "Краснолиманське", то Кропачов зазначає, що до початку тиску на бізнес шахта "Краснолиманська" видобувала більше, ніж всі вугільні підприємства України, які отримують дотації з держбюджету. "Краснолиманська" ж – єдина, хто працює без фінансової допомоги з боку держави.

"А ДП "Краснолиманська" бере нуль. Тобто ДП "Краснолиманська" повністю забезпечується роботою і фінансами за рахунок ТОВ "Краснолиманське", яке 100% покриває всі їхні витрати. Тому говорити про те, що хтось щось довів (до банкрутства, – ред.), – це абсурд. Нехай подивляться просто всі показники і всі бюджетні гроші, які йдуть", – додав він.

Віталій Кропачов

Віталій Кропачов є власником ТОВ "Краснолиманське" з 2017 року, відколи воно стало одним з найбільш успішних вугільних підприємств України.

Також Кропачов має активи у медійній сфері.

У грудні 2021 року придбав компанію "Ера продакшн". Компанія у березні 2022 року надала свої потужності для забезпечення цифрової трансляції "Єдиного телемарафону" після ракетної атаки Росії на телевежу у Києві.

Кропачов є власником медіапроєкту Ukraine World News, куди зокрема входить телеканал "ТАК TV".

Влітку 2022 року організував табір під Переяславом для вимушених переселенців з Донбасу. Там у комфортних умовах проживають 150 людей, які втратили житло через війну. Також бізнесмен допомагає дітям, які постраждали через російську агресію.

Кропачов неодноразово виступав за створення комфортних умов для повернення додому українців, які були змушені переселитися до Європи. Зокрема, у березні 2023 року у Київській області було запущено пілотний проєкт із забезпечення переселенців житлом та роботою.

Читайте також:
Якщо немає достатніх доказів – переходять до фальсифікації документів, – адвокат про доказову базу у справі ТОВ Якщо немає достатніх доказів – переходять до фальсифікації документів, – адвокат про доказову базу у справі ТОВ "Краснолиманське"
ДБР перешкоджає проведенню податкової перевірки на ТОВ ДБР перешкоджає проведенню податкової перевірки на ТОВ "Краснолиманське", яка доводить факт висунення необґрунтованої підозри директору та бухгалтеру підприємства
Мінцифри оприлюднило Мінцифри оприлюднило "Білу книгу" із законодавчим регулюванням ШІ
Справа ТОВ Справа ТОВ "Краснолиманське": Арешт рахунків підприємства шкодить насамперед державі