USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Meta заблокує доступ для RT та інших державних ЗМІ Росії

РосЗМІ використовували оманливу тактику для здійснення прихованих операцій впливу в інтернеті
Meta
Джерело: відкриті джерела

Компанія Meta, яка володіє зокрема соцмережами Facebook та Instagram, заблокує доступ для RT та інших державних російських медіа. Про це передає Reuters.

Так, компанія забороняє RT, "Россия сегодня" та інші російські державні медіамережі на своїх платформах, стверджуючи, що ці ЗМІ використовували оманливу тактику для здійснення прихованих операцій впливу в інтернеті.

Заборона знаменує собою різку ескалацію дій найбільшої у світі компанії соціальних мереж проти російських державних ЗМІ після того як вона роками вживала більш обмежених заходів, як-от блокування реклами цих ЗМІ та зменшення охоплення їхніх публікацій.

Заборону буде введено в дію найближчими днями, йдеться в повідомленні. Крім Facebook додатки Meta включають Instagram, WhatsApp і Threads.

Цей крок Мета зробила після того як раніше цього місяця Сполучені Штати висунули звинувачення у відмиванні грошей проти двох співробітників RT за те, що офіційні особи назвали схемою найму американської компанії для виробництва онлайн-контенту з метою вплинути на вибори 2024 року.

Раніше Meta оголосила, що вводить нові обмеження DM у Facebook та Instagram для підлітків, які забороняють будь-кому надсилати їм повідомлення без прохання.

Також ми писали, Meta заявила, що особисті дзвінки та чати кожного користувача додатка Messenger стануть зашифрованими за замовчуванням, що становить собою велике оновлення конфіденційності, яке робить його більш схожим на месенджер WhatsApp.

 
Читайте також:
Instagram запускає нові заходи безпеки, але поки що для підлітків Instagram запускає нові заходи безпеки, але поки що для підлітків
Загальні втрати України та РФ у війні сягнули мільйона осіб, – WSJ Загальні втрати України та РФ у війні сягнули мільйона осіб, – WSJ
Путін наказав збільшити чисельність армії до 1,5 млн осіб: У ISW пояснили, навіщо це Кремлю Путін наказав збільшити чисельність армії до 1,5 млн осіб: У ISW пояснили, навіщо це Кремлю
Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg