USD
НБУ
41.28
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.71
Готівка
46.10
Втрати росіян: 6 5 6 7 1 0 (+1150)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.71
Готівка
46.10

Стало відомо, де окупанти утримують викрадених в Маріуполі журналістів

Частину з них утримують у російських в'язницях
Викрадені журналісти

Викрадені журналісти

Джерело: RSF

Викрадених в тимчасово окупованому Мелітополі на Запоріжжі журналістів російські терористи утримують у в’язницях. Про це йдеться в розслідуванні "Репортерів без кордонів" (RSF).

Зокрема зазначається, що 20 серпня 2023 року був заарештований адміністратор телеграм-каналу "РІА Мелітополь" Георгій Левченко. А 29 жовтня російські пропагандисти опублікували відео, в якому змусили адміністраторів мелітопольських телеграм-каналів "зізнатися" в тому, що вони нібито співпрацювали з українськими спецслужбами, зокрема передавали дані про пересування російської техніки. Ймовірно, Левченка могли перевести до слідчого ізолятора в Маріуполі. 

Також у цій в’язниці журналісти знайшли адміністраторку телеграм-каналу "Мелітополь – це Україна" Яну Суворову та її колегу Владислава Гершона, яких також заарештували 20 серпня 2023 року та згодом показали у так званому "репортажі".

Крім того, 20 серпня минулого року була заарештована журналістка видання "РІА Мелітополь" Анастасія Глуховська, яку звинувачують в "тероризмі". Спершу її утримували в магазині господарчих товарів у Мелітополі, перетвореному росіянами на імпровізовану в'язницю, а потім перевели до СІЗО в селі Приазовське, що за 30 кілометрів звідти. Зараз її утримують у Ростовській області.

RSF також встановило, що Євген Ільченко – громадянський журналіст, якого росіяни заарештували в окупованому Мелітополі за створення телеграм-каналу з новинами про російську окупацію міста, зазнавав тортур і був залучений до примусової праці, зокрема риття траншей для окупантів. Після цього його повернули до в’язниці і ймовірно утримують в Таганрозі в суворих умовах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про 32 українських медійники, яких РФ утримує у неволі. Серед них є ті, кого викрали ще у 2014 році, а є й ті, хто до рук окупантів потрапив під час повномасштабного вторгнення.

Читайте також:
Понад 200 українок вже здобули професію водійок вантажівок та автобусів Понад 200 українок вже здобули професію водійок вантажівок та автобусів
Від початку повномасштабного вторгнення від мін потерпіла понад тисяча цивільних українців Від початку повномасштабного вторгнення від мін потерпіла понад тисяча цивільних українців
Окупанти знищили чи пошкодили в Україні майже 1200 пам’яток культурної спадщини Окупанти знищили чи пошкодили в Україні майже 1200 пам’яток культурної спадщини
Відхід ЗСУ з Вугледара після понад двох років його захисту: Перші подробиці Відхід ЗСУ з Вугледара після понад двох років його захисту: Перші подробиці