USD
НБУ
39.60
Готівка
40.15
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 8 5 8 0 (+750)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.15
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Кожен восьмий із тих, хто підірвався на міні в Україні, – дитина

Усього від мін з початку вторгнення постраждало 750 людей
Міни

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Найбільш замінованими територіями України є деокуповані території Херсонської та Харківської областей. Про це у Twitter поінформувало Міністерство оборони Великої Британії.

За даними відомства, з початку повномасштабного російського вторгнення було зареєстровано понад 750 жертв серед цивільного населення, пов'язаних з мінами. У кожному восьмому випадку це була дитина.

У Міноборони прогнозують, що кількість жертв від мін серед цивільного населення буде зростати, адже в Україні розпочалися весняно-польові роботи.

"Ймовірно, потрібно не менше десяти років, щоб очистити Україну від мін", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, з моменту деокупації населених пунктів Херсонської області сапери обстежили 27 тисяч гектарів. На цих територіях було виявлено та знешкоджено 55,7 тисячі вибухонебезпечних предметів.

Яка територія України замінована

Президент України Володимир Зеленський повідомляв, що через російську агресію забруднено 174 тис. км² території України. Ця площа займає територію двох Австрій. 

"74 тис. км² територій України забруднені мінами й різними снарядами, що не розірвалися. Ця забруднена площа, як дві території Австрії. Це – сотні тисяч протипіхотних, протитанкових мін, ракет від реактивної артилерії, авіаційних бомб, мінометних снарядів, які не розірвавшись застрягли в полях, в залишках будинків", – повідомив Зеленський.

Окупанти залишили вибухівку у будинках, садах та городах цивільного населення, а також ховали її у побутових речах, таких як пральна машинка чи сумки. 

Новини за темою: В Японії розробили технологію штучного інтелекту, що здатна з точністю до 90% передбачати місцезнаходження мін

В цілому, згідно з планом першочергового розмінування, планується обстежити та розмінувати 470 тис. 854 га земель сільськогосподарського призначення. Це – Дніпропетровська, Київська, Миколаївська, Сумська, Харківська, Запорізька, Херсонська, Чернігівська, Черкаська області.

Однак для цього Україні потрібні і ресурси, і техніка, і фахівці. Тому Київ звернувся до країн G7, щоб вони надали фінансову підтримку та допомогли зі спеціальною технікою та навчанням людей.

Також стало відомо, що в Україні вироблятимуть техніку та обладнання для розмінування.

Читайте також:
Україна, майже напевно, знищила російський Ту-22М3 за допомогою комплексу С-200, - Міноборони Британії Україна, майже напевно, знищила російський Ту-22М3 за допомогою комплексу С-200, - Міноборони Британії
Колишнього прем'єра Великої Британії Бориса Джонсона звинуватили в нашесті бліх на Даунінг-стріт Колишнього прем'єра Великої Британії Бориса Джонсона звинуватили в нашесті бліх на Даунінг-стріт
Україна та Велика Британія підписали нову угоду про оборонну співпрацю Україна та Велика Британія підписали нову угоду про оборонну співпрацю
Не підривати, а переобладнувати: Міноборони хоче використовувати продукти розмінування у виробництві нових боєприпасів Не підривати, а переобладнувати: Міноборони хоче використовувати продукти розмінування у виробництві нових боєприпасів