USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

В Україні вироблятимуть техніку та обладнання для розмінування

У Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості закликали відповідних виробників долучатися до спільної роботи
Розмінування Україна

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Міністерство стратегічної промисловості України відповідатиме за запуск виробництва техніки та обладнання для гуманітарного розмінування. Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін у Telegram.

Зазначається, що уряд запустив оновлену державну політику з гуманітарного розмінування.

"Мінстратегпром у межах цієї програми відповідає за запуск локального виробництва техніки та обладнання для гуманітарного розмінування", – розповів Камишін.

Водночас він наголосив, що проблема з гуманітарним розмінуванням залишатиметься актуальною для України на роки. Однак це створює можливість для вітчизняних виробників освоїти виробництво такої техніки та обладнання.

Міністр вважає, що в Україні достатньо кваліфікованих виробників, які зможуть освоїти та виробляти таку техніку. Також він закликав компанії, які мають відповідні напрацювання, долучатися до спільної роботи.

Раніше

Постійний представник Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні Яко Сільє повідомив, що роботи з розмінування території України коштуватимуть 35,7 млн доларів.

Як відомо, через російську агресію забруднено 174 тисяч км² території України. Ця площа займає територію двох Австрій.

На тлі цієї проблеми Україна пропонує створити державну структуру, яка координуватиме гуманітарне розмінування території нашої держави.

Читайте також:
США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів
РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві
Російський Червоний Хрест працює на Путіна? МФЧХ ініціювала перевірку Російський Червоний Хрест працює на Путіна? МФЧХ ініціювала перевірку
Окупанти намагаються взяти Часів Яр в оточення Окупанти намагаються взяти Часів Яр в оточення