USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

В Японії розробили технологію штучного інтелекту, що здатна з точністю до 90% передбачати місцезнаходження мін

Час пошуку мін завдяки ШІ скоротиться від кількох років до кількох днів
Міни

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Японська корпорація NEC розробила технологію штучного інтелекту (ШІ), яка здатна передбачати з точністю близько 90 відсотків місцезнаходження мін. Про це повідомляє видання Kyodo News.

У компанії заявили, що з наступного року зможуть надавати урядам і міжнародним організаціям послуги по встановленню місцезнаходження вибухівки за допомогою ШІ. 

Деталі розробки

Ця технологія може сприяти більш ефективному видаленню протипіхотних мін і зменшити кількість щорічних смертей від такого типу вибухівки.

В експерименті, проведеному з квітня по жовтень минулого року в зонах конфлікту в Азії, NEC використовував відкриті дані про ландшафти та військові об’єкти, надані Міжнародним комітетом Червоного Хреста, а також звіти місцевих жителів, щоб успішно передбачити, де розташовані міни в певних зонах.

Використовуючи технологію ШІ, час, необхідний для встановлення розташування мін може бути скорочений з кількох років до кількох годин.

NEC заявила, що прагне ще більше підвищити швидкість і точність своїх прогнозів шляхом включення різних джерел інформації, таких як дані, зібрані з дронів і супутників.

За даними NEC, у 2021 році від пережитків війни, таких як наземні міни та касетні бомби, загинули щонайменше 5554 людини по всьому світу, більшість з яких були цивільними.

Додамо, Україна пропонує створити державну структуру, яка координуватиме гуманітарне розмінування території нашої держави. За даними уряду, третина країни станом на березень 2023 року потенційно забруднена. Найскладніша ситуація у регіонах, де велися або тривають активні бойові дії, та регіонах, звільнених від російської окупації.

Читайте також:
YouTube став вимагати від авторів контенту позначати відео, які створили за допомогою ШІ YouTube став вимагати від авторів контенту позначати відео, які створили за допомогою ШІ
Європарламент схвалив перший у світі законопроєкт про штучний інтелект Європарламент схвалив перший у світі законопроєкт про штучний інтелект
В Японії скасували запуск першої приватної космічної ракети В Японії скасували запуск першої приватної космічної ракети
У ChatGPT додали нову функцію. Тепер він може озвучувати відповіді У ChatGPT додали нову функцію. Тепер він може озвучувати відповіді