USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Чарльз III вперше після коронації зустрівся з Байденом

Це друга поїздка Байдена до Віндзорського замку з моменту вступу на посаду
Байден і Чарльз_4
Джерело: CNN

Король Великої Британії Чарльз ІІІ вперше після коронації зустрівся з президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом. Про це пише CNN.

Так, Байден оглянув почесну варту, сформовану з роти валлійської гвардії принца Уельського, – були присутні сотні військовослужбовців та військовий оркестр. Оркестр виконав "God Save the King" (гімн Великої Британії - ред.) після прибуття монарха та "The Star-Spangled Banner" (гімн США - ред.) під час входу Байдена.

"Це друга поїздка Байдена до Віндзорського замку з моменту вступу на посаду – президент зустрічався з матір’ю короля, королевою Єлизаветою ІІ, в червні 2021 року. Байден, Чарльз ІІ та спеціальний посланник з питань клімату Джон Керрі зустрілися з керівниками компаній приватного сектора на кліматичному заході, де обговорили перешкоди для приватних інвестицій", - повідомляє ЗМІ.

Американського лідера особливо зацікавила частина дискусії, зосереджена на тому, "що можна зробити в страховій галузі, щоб мати можливість забезпечити страхування певних типів інвестицій". Керрі сказав, що інша частина розмови була зосереджена на тому, щоб "примусити банки розвитку та корпорації об’єднатися, аби зменшити ризики для інвестицій".

"У світі багато капіталу. Але деякий залишається осторонь. І те, що нам потрібно зробити зараз, це прискорити розвиток нових технологій, а також розвиток наявних технологій: сонячних, вітрових, ядерних і так далі", – сказав Керрі.

Коронація Чарльза ІІІ

6 травня у Великій Британії відбулася урочиста церемонія коронації Чарльза III. Ця коронація перша за 70 років – попередню церемонію проводили у 1953 році для Єлизавети ІІ.

Офіційна коронація Чарльза стала завершенням церемонії, яка тривала кілька годин. Чарльз постав перед народом, склав коронаційну присягу і сів в коронаційне крісло. Помазання проводив Архієпископ Кентерберійський Преосвященний Джастін Велбі. Після помазання королю вручили регалії, а архієпископ поклав на голову короля корону.  

Також була коронована королева Камілла, хоча їй не довелося складати присягу.

Після повернення до Букінгемського палацу король та королева привітали людей з балкона палацу.

Дорогою до Вестмінстерського абатства та назад короля й королеву супроводжували пишні процесії за участі Збройних сил Сполученого Королівства та країн Співдружності.

Новини за темою: Похорон королеви Єлизавети II обійшовся Великій Британії у понад 200 мільйонів доларів
Читайте також:
Байден підписав закон про надання 61 млрд доларів на підтримку України Байден підписав закон про надання 61 млрд доларів на підтримку України
Допомога Україні та Саміт миру: Зеленський зідзвонився з Байденом Допомога Україні та Саміт миру: Зеленський зідзвонився з Байденом
Президент США Джо Байден та його дружина Джилл заробили минулого року 620 тисяч доларів Президент США Джо Байден та його дружина Джилл заробили минулого року 620 тисяч доларів
Україна може зупинити Путіна і їй потрібна зброя, безпека Європи під загрозою у разі поступок США, – головне з промови Байдена в Конгресі Україна може зупинити Путіна і їй потрібна зброя, безпека Європи під загрозою у разі поступок США, – головне з промови Байдена в Конгресі