USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Похорон королеви Єлизавети II обійшовся Великій Британії у понад 200 мільйонів доларів

Найбільше витратили в Міністерстві внутрішніх справ – 88 млн доларів
Єлизавета
Королева Єлизавета ІІ
Джерело: відкриті джерела

Похорон королеви Єлизавети II та траурні заходи коштували уряду Великої Британії майже 162 мільйони фунтів стерлінгів, а це 202 мільйони доларів, повідомили в Міністерстві фінансів Великої Британії, пише BBC.

Державні похорони 19 вересня 2022 року відбулися через 11 днів після смерті королеви. У той період національного трауру сотні тисяч людей відвідали Вестмінстер, аби віддати шану Єлизаветі.

Головний секретар казначейства Джон Глен, сказав, що пріоритетом уряду на той час було переконатися, що "ці події пройшли без ускладнень та з належним рівнем гідності, одночасно забезпечуючи безпеку громадськості".

Витрати на похорон і повʼязані з ним події становлять:

  • Міністерство з питань культури, ЗМІ і спорту – понад 62 млн доларів;
  • Міністерство транспорту – майже 3 млн доларів;
  • Міністерство закордонних справ – 2,5 млн доларів;
  • Міністерство внутрішніх справ – 88 млн доларів (найбільше, – ред.);
  • Міністерство оборони — 3,4 млн доларів;
  • Офіс у Північній Ірландії – 2,5 млн доларів;
  • Уряд Шотландії – 22 млн доларів;
  • Уряд Уельсу – 2,6 млн доларів.

Так, Міністерство фінансів надало додаткове фінансування, де це було необхідно, і урядам Шотландії, Уельсу та Північної Ірландії повністю відшкодували їхні відповідні витрати.

Нагадаємо, 8 вересня 2022 року у Великій Британії на 96-му році життя померла королева Єлизавета II, правління якої тривало 70 років та 214 днів.

Подію поховання спостерігали мільйони людей по всій країні та всьому світу. Це були перші державні похорони після сера Вінстона Черчилля в 1965 році та найбільша церемонія з часів Другої світової війни.

Траурна процесія
Джерело: Reuters

10 вересня 2022 року принц Чарльз Філіпп Артур Джордж офіційно став королем Великої Британії, він зійшов на престол під імʼям Чарльз III.

6 травня 2023 року Чарльза коронували. Як це було – читайте в нашому матеріалі.

Читайте також:
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги
Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку
Надія на лікування: Велика Британія почала тестувати першу у світі вакцину проти раку шкіри Надія на лікування: Велика Британія почала тестувати першу у світі вакцину проти раку шкіри