USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Джо Байден оголосив про вихід із виборчих перегонів

Він керуватиме Штатами до обрання нового президента
Джо Байден
Президент США Джо Байден
Джерело: відкриті джерела

Президент США Джо Байден заявив, що знімається з виборчих перегонів і не братиме участі у виборах президента.

У своєму зверненні до американського народу він зазначив, що останні три з половиною роки США досягли значного прогресу як нація. Зокрема Байден наголосив, що сьогодні Америка має найсильнішу економіку в світі.

"Ми зробили історичні інвестиції в відбудови нашої країни, зниження вартості ліків, що відпускаються за рецептом, для людей похилого віку та доступне медичне обслуговування для рекордної кількості американців. Ми надали критично необхідну допомогу до мільйона ветеранів, які зазнали впливу токсичних речовин. Прийняв перший закон про безпеку зброї за 30 років. Призначив першу афроамериканку до Верховного суду. І пройшов найбільше важливе кліматичне законодавство в історії світу. Америка ніколи не була кращою лідирувати, ніж ми сьогодні", - перелічив свої заслуги Джо Байден. 

Байден заявив, що обрав кращим рішенням сконцентруватися на своїй роботі до кінця терміну і далі піти у відставку.

"Вважаю, що в інтересах моєї партії та країни для мене краще піти у відставку та зосередитися виключно на виконанні моїх обов’язків Президента протягом решти мого терміну", - заявив Байден.

Лідер Америки подякував своїй команді та американському народу і закликав американців об'єднуватися, щоб жити і працювати на благо США.

Камала Гарріс складе конкуренцію Трампу

Байден підтримує Камалу Гарріс як кандидатку в президенти від демократів.

"Моїм першим рішенням як кандидата від партії у 2020 році було обрати Камалу Гарріс своїм віце-президентом. І це було найкраще рішення, яке я приймав", - заявив президент США.

Камала Гарріс стала першою жінкою в історії на посаді віцепрезидента США. Її обрали 4 роки тому. Вона добре знає закони США, бо тривалий час працювала в прокуратурі. 2019-го року Камала Гарріс заявила, що братиме участь у президентських перегонах. Деякий час була серед лідерів праймеріз Демократичної партії, однак врешті не змогла зберегти цю популярність, знялася з виборів та підтримала кандидатуру Джо Байдена.

Камала Гарріс давно підтримує Україну і засуджує РФ ще з часів окупації Криму.

"Незаконна окупація Криму Росією є грубим порушенням міжнародних норм, за якими рухався світ з часів Другої світової, так само як і підтримка Росією бойових операцій на сході України та кібератаки", – наголошувала вона.

Після повномасштабного вторгнення також підтримала український народ.

"Увага всього світу наразі прикута до українців. Вони борються не лише за захист своїх домівок і сімей, а й за захист своєї демократії, свободи, суверенітету та територіальної цілісності. І вони переможуть", – написала політикиня в соцмережі Х.

Також вона закликала колег у США розблокувати допомогу для України. А нещодавно на Саміті миру в Швейцарії, також засудила дії РФ і президента Путіна.

"Слід говорити правду: Путін закликає не до перемовин, а до капітуляції. Штати підтримують Україну", – сказала Гарріс.

Реакція Трампа на зняття Байдена з виборчих перегонів

Колишній президент США Дональд Трамп описав Байдена як "найгіршого єдиного президента в історії нашої країни". При цьому Трамп сказав, що вважає, що віце-президента Камалу Гарріс буде легше перемогти, ніж Байдена.

Що цьому передувало

Останніми тижнями в інформаційному просторі заговорили про відмову Джо Байдена від виборчих перегонів. Спочатку йшлося про хворобу Байдена, інші джерела заявляли про його поважний вік.

Так, в американській Демократичній партії припустили, що нинішній президент США Джо Байден може зняти свою кандидатуру з виборчих перегонів цими вихідними. Водночас західні ЗМІ писали, що Байден останніми днями став "сприйнятливішим" до аргументів про те, чому йому варто відмовитися від участі у виборах глави держави.

Водночас західні ЗМІ написали, що 79% демократів у Сполучених Штатах Америки схвалили би обрання кандидаткою на президентських виборах віцепрезидентки Камали Гарріс.

Читайте також:
Трамп пообіцяв Маску посаду в уряді у разі своєї перемоги на виборах президента США Трамп пообіцяв Маску посаду в уряді у разі своєї перемоги на виборах президента США
В адміністрації Байдена хочуть до кінця вересня спрямувати 6 млрд доларів військової допомоги Україні В адміністрації Байдена хочуть до кінця вересня спрямувати 6 млрд доларів військової допомоги Україні
Без згадки про Україну. Камала Гарріс дала перше інтерв'ю як кандидат у президенти США Без згадки про Україну. Камала Гарріс дала перше інтерв'ю як кандидат у президенти США
Байден напередодні Дня Незалежності України поговорив із Зеленським і оголосив про новий пакет військової допомоги Байден напередодні Дня Незалежності України поговорив із Зеленським і оголосив про новий пакет військової допомоги