USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 1 0 3 0 (+1320)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Кадрові зміни на Банковій: Після звільнення двох заступників Єрмака – Смірнова та Дніпрова із посади може піти Андрій Сибіга, – ЗМІ

Сибіга може перейти до Міністерства закордонних справ
Офіс Президента України
Офіс Президента України
Джерело: Вікіпедія

Наприкінці цього тижня глава держави Володимир Зеленський звільнив заступників керівника Офісу президента України Андрія Єрмака – Андрія Смірнова та Олексія Дніпрова. Найближчим часом втратити посаду в ОП може ще один заступник керівника Офісу президента – Андрій Сибіга. Про це передає Forbes із посиланням на співрозмовників у Верховній Раді та Офісі президента.   

В чому причина звільнень?

Замість Смірнова, який відповідав за судову вертикаль в ОП, цей напрямок очолить ексзаступниця міністра юстиції Ірина Мудра. Указ про її призначення вже опублікований на сайті Офісу президента.

"Смірнов невдовзі отримає дипломатичну посаду", – розповів співрозмовник видання в ОП. 

Forbes звернувся до Смірнова за підтвердженням цієї інформації, але на момент публікації не отримав відповіді. 

Олексія Дніпрова на посаді замінить Олена Ковальська, яка раніше керувала кабінетом голови Офісу президента. Також вона входила до робочої групи при президентові зі створення трибуналу, який має судити російське військово-політичне керівництво. До приходу в ОП працювала маркетинговою директоркою в банківській сфері, зокрема в Ощадбанку, зазначають у виданні.

"Олена в тому числі буде відповідати за медійний напрямок ОП", – розповів співрозмовник видання в Офісі президента. 

Як стверджує співрозмовник видання на Банковій, Дніпров давно хотів піти з Офісу президента, тому це його власне рішення.

Андрія Сибігу також можуть звільнити?

Як розповіли Forbes два співрозмовники в ОП та Верховній Раді, ймовірно, цього тижня звільнення чекає на Андрія Сибігу. В Офісі президента він відповідав за міжнародний напрямок.

Він може перейти до Міністерства закордонних справ, розповів виданню співрозмовник в ОП.

Сибіга працював на посаді заступника голови Офісу президента з травня 2021-го. До цього був послом України в Туреччині.

Його місце може зайняти заступник міністра закордонних справ Микола Точицький. 

Більше про кадрові зміни

Нагадаємо, 26 березня президент України Володимир Зеленський звільнив Олексія Данілова з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони. На його місце призначили Олександра Литвиненка, який до цього був головою Служби зовнішньої розвідки (СЗР).

Також Зеленський погодив кандидатуру Данілова на посаду посла у Молдові.

Крім того, глава держави змінив склад Ставки та РНБО і звільнив двох заступників керівника Офісу президента України Андрія Єрмака.

Вчора, 30 березня, президент України Володимир Зеленський звільнив свого першого помічника та одну радницю, а також увільнив ще чотирьох радників. 

Читайте також:
Новим командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ став Герой України Олександр Трепак Новим командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ став Герой України Олександр Трепак "Редут"
Шаповалова призначили командувачем військ ОК Шаповалова призначили командувачем військ ОК "Південь"
Петиція про звільнення ректора КНУ набрала необхідну кількість голосів Петиція про звільнення ректора КНУ набрала необхідну кількість голосів
Точицького призначили новим заступником голови Офісу президента Точицького призначили новим заступником голови Офісу президента