USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Зеленський звільнив свого першого помічника Шефіра та кількох радників

Відповідні укази оприлюднили на сайті глави держави
Зеленський
Володимир Зеленський, президент України
Джерело: Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський звільнив свого першого помічника та одну радницю, а також увільнив ще чотирьох радників. Про це йдеться в указах на сайті ОП.

Володимир Зеленський звільнив Сергія Шефіра з посади першого помічника президента України.

"Звільнити Шефіра Сергія Нахмановича з посади першого помічника президента України", – зазначається в указі.

Також звільнено Альону Вербицьку з посади радника – уповноваженого президента України з питань забезпечення прав захисників України.

Крім цього, глава держави звільнив Наталію Пушкарьову  від виконання обов'язків уповноваженого президента України з питань волонтерської діяльності.

Також Володимир Зеленський увільнив Михайла Радуцького, Сергія Трофімова та Олега Устенка з посад позаштатних радників президента.


Що відомо про звільнених радників?

Сергій Шефір народився 25 травня 1964 року в Кривому Розі. Є співавтором сценарію шоу "Вечірній квартал", а також сценаристом і продюсером. У 2019 році був призначений першим помічником президента Володимира Зеленського.

Альона Вербицька, за даними "Громадського", була першою на посаді уповноваженої президента з питань забезпечення прав захисників, яку Зеленський заснував у 2021 році. До цього вона займалася правозахисною діяльністю в секторі безпеки і оборони. Також вона є головою Консультативної ради з питань забезпечення прав і свобод захисників України.

Наталія Пушкарьова, яка обіймала посаду уповноваженої президента з питань волонтерської діяльності, зіткнулася з критикою восени 2023 року. Волонтери скаржилися на її бездіяльність і припускали, що вона вже тривалий час перебуває у Відні. Сама Пушкарьова стверджувала, що перебуває в Києві, і переконана, що проти неї запустили хвилю "чорного піару".

Михайло Радуцький є народним депутатом від партії "Слуги народу" і президентом клініки "Борис". Раніше у 2014–2015 роках він був радником голови КМДА Віталія Кличка.

Сергій Трофімов до листопада 2020 року був першим заступником голови ОП і відповідав за регіональну політику. Раніше працював виконавчим продюсером "Студії Квартал-95".

Олег Устенко – український економіст. Він є членом наглядової ради Міжнародного фонду Блейзера. У 2014 році був директором Центру світової економіки і міжнародних відносин НАН України. Також є членом Національної інвестиційної ради.

Кадрові зміни

Нагадаємо, 26 березня президент України Володимир Зеленський звільнив Олексія Данілова з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони. На його місце призначили Олександра Литвиненка, який до цього був головою Служби зовнішньої розвідки (СЗР).

Також Зеленський погодив кандидатуру Данілова на посаду посла у Молдові.

Крім того, глава держави змінив склад Ставки та РНБО і звільнив двох заступників керівника Офісу президента України Андрія Єрмака.

Читайте також:
Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм
Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили
Зеленський залишиться легітимним президентом після 21 травня, – Мін'юст Зеленський залишиться легітимним президентом після 21 травня, – Мін'юст
Звільнено начальника УДО, працівники якого готували замах на Зеленського Звільнено начальника УДО, працівники якого готували замах на Зеленського