USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Зеленський зустрівся з головами ОВА: Які доручення вони отримали

Посадовці отримали доручення від президента налагодити співпрацю на регіональному рівні з представниками американських штатів
Зустріч Зеленського з очільниками ОВА
Зустріч Зеленського з очільниками ОВА
Джерело: Офіс Президента

Президент Володимир Зеленський провів нараду з начальниками обласних військових адміністрацій України та заслухав доповідь кожного щодо оперативної ситуації, зокрема про фортифікації та енергетику. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зеленський заявив, що голови ОВА мають якнайшвидше зустрітись з урядовцями, щоб розв’язати проблеми з безпекою, енергетикою, опалювальним сезоном та навчальним процесом у громадах.

Крім того, посадовці отримали доручення від президента налагодити співпрацю на регіональному рівні з представниками американських штатів. Співпраця можлива, зокрема в питаннях енергетики, освіти, медицини, реабілітації та забезпечення укриттів.

"Ми домовилися про можливість побудувати прямі контакти між головами обласних адміністрацій, громадами не тільки через центральну владу. Вони готові займатися допомогою. І в них є велике бажання працювати на рівні регіональних структур. Тому хотів би, щоб ви зайнялись цим проєктом і почали готувати його. Думаю, на осінь можна зібрати американських колег", – сказав він.

Передісторія

Нагадаємо, протягом останніх місяців ворог посилив масовані обстріли проти України. Зокрема під удар також регулярно потрапляли об'єкти енергетичної інфраструктури, що спровокувало повернення графіків відключення світла.

Через відсутність світла можуть викинути проблеми з опалювальним сезоном та навчальним процесом.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Уряд України розраховує на допомогу Азербайджану у відновленні енергетичної інфраструктури Уряд України розраховує на допомогу Азербайджану у відновленні енергетичної інфраструктури