USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Кабмін призначив тимчасового першого заступника очільника ДСНС

Даник до того очолював управління ДСНС на Черкащині
Даник
Андрій Даник
Джерело: відкриті джерела

Кабінет Міністрів України призначив тимчасового виконувача обов'язків голови Державної служби з надзвичайних ситуацій. Ним став Андрій Даник, який до того очолював управління ДСНС на Черкащині, повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

"Тимчасово покладено виконання обов’язків першого заступника Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій на Даника Андрія Миколайовича", - йдеться у повідомленні.

Що відомо про Даника?

Андрій Даник народився 1978 року в місті Кропивницький. У 2002 році закінчив Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МВС України.

Працював на різних посадах у пожежних частинах Донецької області. Має низку відзнак і медалей від МНС України та президента.

Даник від січня 2020 року перебуває на посаді начальника головного управління ДСНС України в Черкаській області. До того був заступником керівника головного управління на Донеччині.

Що передувало?

25 серпня стало відомо, що голову Державної служби з надзвичайних ситуацій України Сергія Крука звільняють з посади. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Наразі виконання обов’язків голови ДСНС поклали на заступника Крука Володимира Демчука.

"Внутрішня перевірка в ДСНС завершена", – сказав Клименко.

Яка причина звільнення?

Причина звільнення Крука поки невідома. Нещодавно пʼятьом співробітникам ДСНС оголосили підозри після отримання результатів розслідування авіакатастрофи з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським та іншими керівництвом МВС. Трагедія трапилася в січні 2023 року, коли Крук був в.о. голови ДСНС.

За даними слідства, посадовці ДСНС допустили відверті порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей.

Новини за темою: "Потрібні стальні нерви та вміння вгамовувати паніку". Розмова з першою в Україні жінкою – водолазом-сапером ДСНС
Читайте також:
Новим командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ став Герой України Олександр Трепак Новим командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ став Герой України Олександр Трепак "Редут"
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві
Шаповалова призначили командувачем військ ОК Шаповалова призначили командувачем військ ОК "Південь"
Точицького призначили новим заступником голови Офісу президента Точицького призначили новим заступником голови Офісу президента