USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Очільника ДСНС Крука звільняють з посади. Що сталося?

Наразі виконання обов’язків голови ДСНС поклали на заступника Крука Володимира Демчука
Крук
Сергій Крук
Джерело: відкриті джерела

Голову Державної служби з надзвичайних ситуацій України Сергія Крука звільняють з посади. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Наразі виконання обов’язків голови ДСНС поклали на заступника Крука Володимира Демчука.

"Внутрішня перевірка в ДСНС завершена", – сказав Клименко.

Водночас глава МВС анонсував кадрові рішення за результатами внутрішніх перевірок у ДСНС, які проводили після авіакатастрофи з керівництвом МВС на гелікоптері ДСНС. 

Разом з тим Державна служба з надзвичайних ситуацій працює в штатному режимі.

Що відомо про Крука?

Сергій Крук (народився 7 серпня 1977 року в м. Рівне, – ред.) – генерал-майор служби цивільного захисту.

У надзвичайника є повна вища освіта: Харківський інститут пожежної безпеки МВС України, рік закінчення – 1999-й, Київський національний університет внутрішніх справ, рік закінчення – 2008-й.

Також має науковий ступень доктора наук з державного управління – лютий 2020-го.

Крука в листопаді 2021 року призначили виконуючим обов'язки голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій. 16 лютого 2022 року – повноцінним головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Яка причина звільнення?

Причина звільнення Крука поки невідома. Нещодавно пʼятьом співробітникам ДСНС оголосили підозри після отримання результатів розслідування авіакатастрофи з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським та іншими керівництвом МВС. Трагедія трапилася в січні 2023 року, коли Крук був в.о. голови ДСНС.

За даними слідства, посадовці ДСНС допустили відверті порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей.

Місцеві медіа також писали про родинні статки Крука, зокрема про три квартири в Рівному в його тещі.

Читайте також:
В Україні запрацював е-кабінет постраждалого та контактний центр для військових і правоохоронців В Україні запрацював е-кабінет постраждалого та контактний центр для військових і правоохоронців
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві
Українці масово переоформляють авто після ухвалення закону про мобілізацію Українці масово переоформляють авто після ухвалення закону про мобілізацію
Жодної контрабанди зброї за кордон України не зафіксовано, – МВС Жодної контрабанди зброї за кордон України не зафіксовано, – МВС