USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Трагедія на атракціоні в Києві: Хлопця знайшли на глибині 9 м, він був без захисного жилета

Рятувального жилета на ньому не було
Хлопця, який зірвався з тролея, знайшли
Хлопця, який зірвався з тролея, знайшли
Джерело: Нацполіція

Тіло хлопця, який вчора зірвався з тролея, знайшли на глибині 9 м та на відстані 30 м від берега. Про це в ефірі TAK.TV розповів речник ДСНС Київщини Павло Петров.

"Рятувальникам вчора почали надходити виклики в 13:42, це був перший виклик, і вже в 13:56 водолазне рятувальне відділення вже прибуло на місце і розпочало пошукові роботи. Вони проводилися, як за допомогою занурення, так і за допомогою ехолоту. Загалом, станом на вчорашній вечір, рятувальники обстежували 8 тисяч квадратних метрів на річці Дніпро, це за допомогою занурення, а також 12 тисяч квадратних метрів вони обстежили за допомогою ехолоту. На вчорашній вечір рятувальники завершили роботи в 21:25, якщо не помиляюсь так, і тіло хлопця було не знайдено", – розповів він.

Сьогодні рятувальники та водна поліція продовжили пошуки і вже близько 10:00 рятувальники знайшли тіло хлопця на відстані 30 метрів від берега, на глибині 9 метрів.

"Я можу сказати, що він був у спорядженні, яке забезпечувало його проїзд на тросі, це були підтримки, які фіксували його в сидячому положенні, захисний шолом і все. Я можу підтвердити, що рятувального жилету не було", – додав речник.

Що відомо про трагедію?

21 липня надвечір стало відомо, що в Києві на атракціоні, що проходить через Дніпро, обірвався тролей. Саме тоді над водою в повітрі перебував 20-річний хлопець, який впав у воду. Відповідні служби одразу ж почали рятувальну операцію. А в прокуратурі розпочали кримінальне провадження.

З'ясувалося, що раніше прокуратура вже вимагала зупинити роботу цього атракціону над Дніпром. Більше того, у 2021 році поліція зверталася до суду, щоб припинити його роботу. Проте тоді суд не задовольнив позов.

Власник атракціону ж заявив, що співпрацюватиме зі слідством.

Читайте також:
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
За сприяння у вступі: У Києві на хабарі у дві тисячі доларів затримали проректора приватного вишу За сприяння у вступі: У Києві на хабарі у дві тисячі доларів затримали проректора приватного вишу
У Києві з 23 вересня діятимуть оновлені перепустки для проїзду під час комендантської години У Києві з 23 вересня діятимуть оновлені перепустки для проїзду під час комендантської години
Новий перегінний тунель і під'єднані контактні рейки: Роботи на синій гілці київського метро в процесі завершення Новий перегінний тунель і під'єднані контактні рейки: Роботи на синій гілці київського метро в процесі завершення