USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Іран заявляє, що непричетний до нападу ХАМАС на Ізраїль

Водночас Тегеран вітає дії терористів
Таліби конфлікт з Іраном 28.05.2023_3
Джерело: Reuters

Тегеран не причетний до війни між угрупованням ХАМАС та Ізраїлем. Про це йдеться у заяві місії Ірану при Організації Об'єднаних Націй, повідомляє Reuters.

Однак іранці виправдовують дії терористів і заявляють, що вторгнення в Ізраїль – це "законний захист".

"Рішучі заходи, вжиті Палестиною, є повністю законним захистом від семи десятиліть репресивної окупації та огидних злочинів, скоєних нелегітимним сіоністським режимом", – йдеться у заяві.

На думку представників місії Ірану в ООН, ХАМАС "успішно" здійснив напад на Ізраїль через те, що офіційний Єрусалим не був готовий до цього, а недостатні дані ізраїльської розвідки щодо підготовки вторгнення – це "найбільший провал".

Новини за темою: ХАМАС хоче бути лідером і головним захисником палестинського народу, – підполковник запасу ЦАХАЛ

"Вони (ізраїльтяни, – ред.) намагаються виправдати свою невдачу і приписати її розвідувальним можливостям Ірану та оперативному плануванню... Їм дуже важко прийняти той факт, що у розвідувальній спільноті розповідають, що вони зазнали поразки від палестинського угруповання", – йдеться у заяві іранської місії при Організації Об'єднаних Націй.

Нагадаємо, 7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС розпочали вторгнення в Ізраїль. Терористи захопили велику кількість заручників – як мирних мешканців, так і військових.

8 жовтня Ізраїль оголосив про початок війни. Востаннє це робилось 50 років тому – під час Війни Судного дня.

Пізніше прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху заявив, що Ізраїль вступив у довгу та важку війну, перший етап якої вже завершується знищенням більшості бойовиків, які проникли в країну. За його словами, уряд ухвалив рішення припинити постачання електроенергії, палива та товарів у Сектор Гази.

Читайте також:
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики
Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану
Зброя РФ допоможе Ірану посилити захист від авіаударів Ізраїлю, – джерела Зброя РФ допоможе Ірану посилити захист від авіаударів Ізраїлю, – джерела