USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Іран заявляє, що непричетний до нападу ХАМАС на Ізраїль

Водночас Тегеран вітає дії терористів
Таліби конфлікт з Іраном 28.05.2023_3
Джерело: Reuters

Тегеран не причетний до війни між угрупованням ХАМАС та Ізраїлем. Про це йдеться у заяві місії Ірану при Організації Об'єднаних Націй, повідомляє Reuters.

Однак іранці виправдовують дії терористів і заявляють, що вторгнення в Ізраїль – це "законний захист".

"Рішучі заходи, вжиті Палестиною, є повністю законним захистом від семи десятиліть репресивної окупації та огидних злочинів, скоєних нелегітимним сіоністським режимом", – йдеться у заяві.

На думку представників місії Ірану в ООН, ХАМАС "успішно" здійснив напад на Ізраїль через те, що офіційний Єрусалим не був готовий до цього, а недостатні дані ізраїльської розвідки щодо підготовки вторгнення – це "найбільший провал".

Новини за темою: ХАМАС хоче бути лідером і головним захисником палестинського народу, – підполковник запасу ЦАХАЛ

"Вони (ізраїльтяни, – ред.) намагаються виправдати свою невдачу і приписати її розвідувальним можливостям Ірану та оперативному плануванню... Їм дуже важко прийняти той факт, що у розвідувальній спільноті розповідають, що вони зазнали поразки від палестинського угруповання", – йдеться у заяві іранської місії при Організації Об'єднаних Націй.

Нагадаємо, 7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС розпочали вторгнення в Ізраїль. Терористи захопили велику кількість заручників – як мирних мешканців, так і військових.

8 жовтня Ізраїль оголосив про початок війни. Востаннє це робилось 50 років тому – під час Війни Судного дня.

Пізніше прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху заявив, що Ізраїль вступив у довгу та важку війну, перший етап якої вже завершується знищенням більшості бойовиків, які проникли в країну. За його словами, уряд ухвалив рішення припинити постачання електроенергії, палива та товарів у Сектор Гази.

Читайте також:
Не мовчатиму про страждання в Газі, - Гарріс закликає Нетаньягу до припинення вогню Не мовчатиму про страждання в Газі, - Гарріс закликає Нетаньягу до припинення вогню
Ізраїль відклав введення платних електронних віз для українців на п'ять місяців Ізраїль відклав введення платних електронних віз для українців на п'ять місяців
Ймовірно, вже через два тижні Іран буде здатний виробляти матеріал для ядерної зброї Ймовірно, вже через два тижні Іран буде здатний виробляти матеріал для ядерної зброї
Біля консульства США в Тель-Авіві стався вибух: Є загиблий і поранені Біля консульства США в Тель-Авіві стався вибух: Є загиблий і поранені