USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Ізраїль переходить у наступ, а також знімає всі правила ведення війни, – Міноборони

За словами Галланта, Газа ніколи "не повернеться до того, що було"
Ізраїль війна Седерот військові Ізраїлю ЦАХАЛ_5
Джерело: Міноборони Ізраїлю

Міністр оборони Йоав Галлант заявив, що Ізраїль переходить до "повноцінного наступу" на Сектор Гази, пише The Times of Israel.

"Я зняв усі обмеження, ми [відновили] контроль над територією і переходимо до повноцінного наступу", – повідомив Галлант військам на кордоні із Сектором Гази.

Звертаючись до бійців ЦАХАЛу, він сказав, що в них буде можливість змінити реальність, а також пообіцяв, що ХАМАС отримає зовсім інші зміни порівняно з тими, на які він розраховував.

"Вони пошкодують про цей момент, Газа ніколи не повернеться до того, що було", – уточнив міністр.

Також, за словами Галланта, Ізраїль скасував усі правила ведення війни і ЦАХАЛ ні за що не нестиме відповідальності.

"Військових судів не буде", – додав він.

Водночас представник ЦАХАЛу контрадмірал Даніель Хагарі заявив, що головним пріоритетом для ізраїльських військових є ліквідація високопоставлених членів ХАМАСу.

Варто зазначити, що в Ізраїлі на територіях прикордонних поселень продовжують знаходити вбитих цивільних. Приміром, сьогодні один із генералів ЦАХАЛу повідомив, що в кібуці Кфар-Аза виявлено тіла 40 дітей, частину з них терористи обезголовили.

Нагадаємо, військові Ізраїлю відновили контроль над усіма прикордонними містами, що межують з Газою. Однак в них досі можуть знаходитися терористи.

Війна в Ізраїлі

7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС розпочали вторгнення в Ізраїль. Терористи захопили велику кількість заручників – як мирних мешканців, так і військових.

8 жовтня Ізраїль оголосив про початок війни. Востаннє це робилось 50 років тому – під час Війни Судного дня.

Пізніше прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху заявив, що Ізраїль вступив у довгу та важку війну, перший етап якої вже завершується знищенням більшості бойовиків, які проникли в країну. За його словами, уряд ухвалив рішення припинити постачання електроенергії, палива та товарів у Сектор Гази.

 
Читайте також:
Застосовування західної зброї для ударів по Росії – це частина захисту, а не напад Застосовування західної зброї для ударів по Росії – це частина захисту, а не напад
Головний прокурор МКС запросив ордери на арешт прем'єра Ізраїлю Нетаньягу, міністра оборони країни й трьох посадовців ХАМАСу Головний прокурор МКС запросив ордери на арешт прем'єра Ізраїлю Нетаньягу, міністра оборони країни й трьох посадовців ХАМАСу
Про євреїв та релігію на війні, Про євреїв та релігію на війні, "ждунів" та "капеланські" реформи. Розмова з першим рабином в ЗСУ Давидом Мільманом
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти