USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

Голова АМКУ Кириленко після розслідування журналістів задекларував елітну квартиру на 200 квадратів

При цьому в декларації так і не з'явилася іномарка BMW, яку, за даними журналістів, використовує дружина Кириленка Алла
Павло Кириленко
Павло Кириленко
Джерело: відкриті джерела

Голова Антимонопольного комітету України Павло Кириленко після розслідування журналістів "Схем" задекларував квартиру на 200 квадратів у Києві, у якій мешкає разом із сім'єю. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначається, що йдеться про чотирикімнатну квартиру на 200 квадратних метрів. Як з'ясувалося, її вартість становить 6,2 мільйона гривень.

При цьому елітну квартиру оформлено на 77-річну бабусю дружини Кириленка. Журналісти раніше з'ясували, що сім'я там проживає щонайменше з 2020 року.

Сам Кириленко раніше заперечував, що жив у цій квартирі, а також не декларував цієї нерухомості. Уже в оновленій декларації за 2023 рік чиновник вказав фактичним місцем свого проживання саме цю квартиру.

Новини за темою: НАБУ та СБУ проводять обшуки у мера Мукачева Балоги та низки бізнесменів Закарпаття

Згідно із вписаними даними, Кириленко проживає там з 11 вересня 2023 року. Видання зазначає, що ця дата збігається з моментом призначення Кириленка на посаду АМКУ. Однак журналісти зазначають, що сім'я чиновника і раніше проживала там, щонайменше з 2020 року.

Кириленко заявляв, що його дружина могла з'являтися там "у певний період часу", щоб привести квартиру до ладу.

Водночас теща чиновника Наталя Матієнко на запитання журналістів, чи мешкала там сім'я Кириленка і як давно, відповіла: "З 2020 року постійно... тому так, там вони жили".

Журналісти також помітили, що в оновленій декларації Кириленко не вказав автомобіль BMW X3, на якому його дружина Алла Кириленко їздила у 2022–2024 роках.

Справа Кириленка

Як відомо, 6 березня Верховна Рада призначила Павла Кириленка головою Антимонопольного комітету України. До цього він обіймав посаду голови Донецької обласної військової адміністрації.

21 березня "Схеми" опублікували розслідування, згідно з яким сім'я Павла Кириленка протягом 2020–2023 років придбала нерухомості та автомобілів на суму понад 70 мільйонів гривень.

А 25 березня САП і НАБУ розпочали кримінальне провадження проти голови Антимонопольного комітету за статтями "незаконне збагачення" та "декларування недостовірної інформації".

Читайте також:
Міністра викрили на заволодінні державною землею. Оновлено Міністра викрили на заволодінні державною землею. Оновлено
НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака
Колишнього заступника секретаря РНБО Гладковського, який закупив машини для ЗСУ за збільшеними цінами, оголосили в розшук Колишнього заступника секретаря РНБО Гладковського, який закупив машини для ЗСУ за збільшеними цінами, оголосили в розшук
Викрито групу, яка привласнила майже 160 мільйонів гривень, виділених на відновлення Харкова Викрито групу, яка привласнила майже 160 мільйонів гривень, виділених на відновлення Харкова