USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Фінляндія може повністю закрити кордон із Росією

Відповідне рішення уряд країни може оголосити найближчим часом
Фінляндія

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Влада Фінляндії до 22 листопада, у ніч на середу, може закрити решту КПП, які досі працюють на сухопутному кордоні з РФ, через використання Росією нелегальних мігрантів як зброї. Про це повідомляє видання Iltalehti.fi.

Таке рішення уряд країни може оголосити найближчим часом, розповіли журналістам джерела у департаменті зовнішньої політики та безпеки, йдеться у публікації. Водночас пізніше в апараті прем'єр-міністра Петері Орпо уточнили, що урядова рада сьогодні не збиратиметься. Нині на східному сухопутному кордоні з РФ у Фінляндії працюють лише чотири прикордонні пункти.

Новини за темою: Росія вперше за багато років почала облаштовувати військові бази на кордоні з Фінляндією, – ЗМІ

Що цьому передувало

Минулого четверга Фінляндія вирішила зупинити роботу чотирьох із дев'яти прикордонних пунктів пропуску Ваалімаа, Нуйямаа, Іматра та Нірала, і з суботи вони закриті для руху транспорту. Це стало відповіддю на суттєве зростання біженців та прохачів притулку, які прибувають із території РФ.

Заяви від мігрантів про надання притулку почали приймати лише на прикордонних пунктах Вартіус та Салла. Також у Фінляндії готуються до можливості закриття всього свого східного кордону. За оцінкою Гельсінкі, російська влада причетна до транспортування нелегальних шукачів притулку до фінського кордону.

Раніше ми повідомляли, Фінляндія до 18 лютого повністю закриє чотири пункти перетину кордону на своєму східному кордоні з Росією. Міністерка внутрішніх справ Марі Рантанен уточнила, що країна повністю закриє до лютого пункти перетину кордону в Ваалімаа, Нуйямаа, Іматра і Ніірала.

У вересні уряд Фінляндії заборонив в’їзд легковим автомобілям із російськими номерами. Авто, які вже є на території країни, мають бути вивезені упродовж шести місяців.

Читайте також:
Фінляндія оголосила пакет допомоги Україні на 188 млн євро: Країни підписали безпекову угоду Фінляндія оголосила пакет допомоги Україні на 188 млн євро: Країни підписали безпекову угоду
Фінляндія зможе заарештовувати авто на російських номерах, але будуть винятки Фінляндія зможе заарештовувати авто на російських номерах, але будуть винятки
Фінляндія у п'ять разів збільшила виробництво боєприпасів після російського вторгнення в Україну Фінляндія у п'ять разів збільшила виробництво боєприпасів після російського вторгнення в Україну
Елітні авто та нерухомість замість бронежилетів для ЗСУ: У Фінляндії затримали трьох підозрюваних у відмиванні коштів Елітні авто та нерухомість замість бронежилетів для ЗСУ: У Фінляндії затримали трьох підозрюваних у відмиванні коштів