USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Фінляндія зможе заарештовувати авто на російських номерах, але будуть винятки

Однак митна служба при цьому не має інформації, скільки таких транспортних засобів зараз знаходяться в країні
російські номера
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Відсьогодні, 16 березня, поліція Фінляндії зможе заарештовувати автомобілі на російських номерах. Водії машин з російськими номерами повинні довести своє право на використання машини у Фінляндії. Про це пише Yle.

Зазначається, що митна служба при цьому не має інформації, скільки таких транспортних засобів зараз знаходяться в країні. Директор відділу митного контролю Самі Ракшіт заявив, що відомство не веде систематичного моніторингу кількості російських автомобілів.

За його словами, поліція, прикордонна служба чи митниця тепер можуть, наприклад, зупинити машину з російськими номерами та вимагати підстави для перебування у країні. Поліція та митниця може затримати транспортний засіб за відсутності таких підстав. Використовувати авто з російськими номерами можуть, зокрема, студенти денного відділення або люди, які працюють за терміновим трудовим договором.

Нагадаємо, півроку тому уряд Фінляндії заборонив в’їзд легковим автомобілям із російськими номерами. легкові автомобілі з російськими номерами повинні бути вивезені з Фінляндії протягом шести місяців, тобто до 16 березня 2024 року.

А Сейм Латвії ухвалив поправки до Закону "Про дорожній рух", які передбачають заборону на в'їзд до країни транспортних засобів, зареєстрованих у Білорусі.

Також Болгарія заявила, що припинить в’їзд російських автомобілів на територію країни. Для вантажівок така заборона діє вже кілька місяців.

Раніше Норвегія анонсувала заборону в'їзду на свою територію легковим автомобілям з російськими номерами. Обмеження стосувалися авто з дев'ятьма або менше місцями.

Читайте також:
Закон про мобілізацію почне діяти з 18 травня: Основні зміни Закон про мобілізацію почне діяти з 18 травня: Основні зміни
Парламент підтримав спрощення торгівлі вживаними авто Парламент підтримав спрощення торгівлі вживаними авто
Українці масово переоформляють авто після ухвалення закону про мобілізацію Українці масово переоформляють авто після ухвалення закону про мобілізацію
Україна розслідує майже чотири тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, – Лубінець Україна розслідує майже чотири тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, – Лубінець