USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

"Укртатнафта" перерахувала до бюджету понад 1,2 млрд гривень податків, несплачених колишніми власниками

Повернуті кошти будуть спрямовані для забезпечення потреб Сил оборони
СБУ
Джерело: відкриті джерела

ПАТ "Укртатнафта" перерахувало до бюджету понад 1,2 млрд гривень податків, які були не сплачені колишніми власниками. Про це інформує пресслужба Служби безпеки України.

Зазначається, що повернуті кошти будуть спрямовані для забезпечення потреб Сил оборони.

"За цим фактом ухилення від сплати податків підозру отримав колишній директор компанії, який наразі перебуває під вартою. Раніше правоохоронці викрили керівництво "Укртатнафти" на привласненні нафтопродуктів на загальну суму понад 2 млрд гривень", – йдеться в повідомленні.

Справа про привласнення нафтопродуктів

Раніше цього місяця колишньому керівнику "Укртатнафти" повідомили про нову підозру – за розкрадання пального на понад 2 мільярди гривень. Про це інформує пресслужба СБУ.

За даними слідства, посадовці компанії через мережу магістральних нафтопроводів незаконно транспортували понад 72 тисячі тонн нафти з митних складів на територію нафтопереробного заводу.

Потім паливо реалізували без відображення у бухгалтерському та податковому обліках через підконтрольні АЗС. Орієнтовна вартість продукції становить понад 2 млрд гривень.

На підставі доказів екскерівнику "Укртатнафти" додатково повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України. Наразі він перебуває під вартою.

Новини за темою: Суд знову арештував активи "Укрнафтобуріння" Коломойського

Правоохоронці встановлюють всі обставини злочину та працюють над притягненням винних до відповідальності.

Раніше колишнього виконувача обов’язків першого заступника голови правління ПАТ "Укртатнафта" звинуватили в умисному ухиленні від сплати акцизного податку за січень – лютий 2022 року на суму майже 1,3 млрд гривень.

А колишньому головному бухгалтеру нафтопереробної компанії повідомлено про підозру у пособництві в умисному ухиленні від сплати акцизного податку за січень 2022 року на суму понад 605 млн гривень.

Крім того, у лютому детективи БЕБ разом з СБУ викрили масштабні схеми привласнення 40 млрд гривень ексменеджментом двох найбільших нафтових підприємств країни – "Укрнафта" та "Укртатнафта".

Читайте також:
В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість
Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку "Беркута" як оперативник, – розслідування
НАЗК перевіряє спосіб життя відстороненого наразі від посади очільника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка НАЗК перевіряє спосіб життя відстороненого наразі від посади очільника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
Заступник голови Полтавської облради під виглядом службового відрядження подорожував Євросоюзом Заступник голови Полтавської облради під виглядом службового відрядження подорожував Євросоюзом