USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Дилема для Путіна, – Байден прокоментував операцію ЗСУ в Курській області

Президент США повідомив, що кожні чотири-п’ять годин протягом останнього тижня його інформували про події в Україні
Байден
Джо Байден
Джерело: CNN

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден вперше прокоментував операцію Збройних сил України в Курській області РФ, яка триває понад тиждень. Американський лідер сказав, що це все може бути дилемою для російського диктатора Путіна, пише Reuters.

Байден повідомив журналістам, що кожні чотири-п’ять годин протягом останніх шести-восьми днів його інформували про події в Україні.

"Це створює справжню дилему для Путіна", – зазначив президент США, коментуючи операцію українських Сил оборони в Курській області.

Байден також зауважив, що Сполучені Штати Америки перебувають в прямому контакті з Україною. Проте розкривати подробиці відмовився.

Новини за темою: "Усі боялися РФ, але ми показуємо, що боятися немає чого": Учасники Курської операції поділилися деталями перших днів прориву

Наступ на Курську область і реакція США

Про те що українська армія увійшла в Курську область, стало відомо 6 серпня. Місцеві повідомляли, що ЗСУ прорвали кордон і почали займати населені пункти.

Через кілька днів радник Білого дому з комунікацій у сфері нацбезпеки Джон Кірбі заявив, що США намагаються зрозуміти, які цілі має операція Збройних сил України в Курській області РФ.

Політик наголошував, що залишить місце, щоб дозволити Україні так чи інакше говорити про свої воєнні операції. І додавав, що ЗСУ наразі не порушують обмежень, які раніше оголошували Сполучені Штати про атаки в глиб Росії.

Водночас у Держдепі заявляли, що Україна не повідомляла їх про операцію в Курській області. Проте в цьому "немає нічого незвичного". Мовляв: це війна, яку веде Україна.

Уже 12 серпня президент Володимир Зеленський вперше офіційно підтвердив операцію Збройних сил в Курській області РФ. Важливою в цьому плані була саме доповідь головкома Олександра Сирського щодо наших оборонних дій на фронті та операції в Курській області. 

Водночас Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ. Станом 13 серпня ЗСУ контролюють 74 населені пункти Курської області РФ. Напередодні українські бійці просунулися на окремих напрямках від одного до трьох кілометрів в цьому регіоні.

Читайте також:
Ізраїль масовано атакував об'єкти Ізраїль масовано атакував об'єкти "Хезболли" в Лівані. Лідер бойовиків заявив про оголошення війни
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW