USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

ЄС надає доступ до 10 млрд євро країнам, які постраждали від масштабних повеней

Йдеться про 100% європейське фінансування
Повінь у Польщі

Повінь у Польщі

Джерело: відкриті джерела

Країнам Центрально-Східної Європи, які останніми днями постраждали від масштабних повеней, надають доступ до 10 мільярдів євро з Фонду згуртованості. Про це заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн анонсувала на спільній пресконференції з прем’єрами Австрії, Польщі, Словаччини та Чехії, пише "Європейська правда".

Політикиня наголосила у підтримці країн, які постраждали від стихії. Та запевнила про якнайшвидшу допомогу щодо фінансування для ліквідації наслідків лиха.

"Тому ми мобілізуємо Фонди згуртованості в гнучкий і цілеспрямований спосіб там, де вони вам найбільше потрібні", – сказала очільниця Єврокомісії.

Разом з тим фон дер Ляєн пояснила, що ці гроші можна використовувати як попереднє фінансування. Це означає - відразу після надходження та без співфінансування. Адже йдеться про 100% європейське фінансування.

Президентка ЄК також зазначила, що під час надзвичайних часів варто застосовувати й надзвичайні заходи. Тому й анонсувала мобілізацію 10 мільярдів євро для постраждалих країн.

Нагадаємо, 12 вересня країни Центральної Європи зіткнулися з аномальними дощами, які спровокували серйозні повені. Внаслідок негоди є жертви та руйнування, стихія також призвела до евакуації громадян.

Польський уряд від 16 вересня навіть на 30 днів запровадив стан стихійного лиха у частинах Нижньосілезького, Опольського та Сілезького воєводств на півдні та південному заході країни.

Читайте також:
ЄС виділить Україні додаткові 160 млн євро для енергетики ЄС виділить Україні додаткові 160 млн євро для енергетики
На лікування українських військових Німеччина надає 50 млн євро На лікування українських військових Німеччина надає 50 млн євро
Німеччина виділить Україні 100 млн євро допомоги напередодні зими Німеччина виділить Україні 100 млн євро допомоги напередодні зими
У Польщі в деяких регіонах через повінь запроваджують стан стихійного лиха У Польщі в деяких регіонах через повінь запроваджують стан стихійного лиха