USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Допомога буде. Кулеба пояснив заяву Держдепу США про підтримку України

Глава МЗС наголосив, що в заяві Метью Міллер йшлося не про нинішній рік, тож Кулеба закликав не панікувати
Кулеба _2

Голова МЗС України Дмитро Кулеба у Брюсселі 4 квітня 2023 року

Джерело: UWN

Сполучені Штати Америки можуть зменшити суму військової підтримки для України, проте не у 2024 році, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Сьогодні речник Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що Сполучені Штати не підтримуватимуть військове фінансування України на рівні 2022–2023 років, однак Кулеба запевнив, що це не означає, що обсяг допомоги буде зменшено вже у 2024 році.

"Це не йдеться про підтримку України у 2024 році. Держдеп сказав, що коли Україна міцно стане на ноги та матиме достатньо зброї та ресурсів для протидії російській агресії, тоді сума підтримки може бути зменшена", – наголосив Кулеба.

Він зазначив, що, за словами Міллера, наразі Україна ще не там і потребує підтримки в заявленому обсязі.

"Не кіпішуйте. Не шукайте собі додатковий кіпіш на голову, щоб кидати себе в стан агонії та депресії", – зауважив глава зовнішньополітичного відомства.

Новини за темою: Держборг США перевищив 34 трлн доларів

Що цьому передувало

У Білому домі повідомили, що вже не мають грошей для нової військової підтримки України до її ухвалення Конгресом Сполучених Штатів Америки. Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі. 

За його словами, президент Джо Байден підписав останній пакет допомоги Києву у сфері безпеки, на який були кошти згідно з його повноваженнями. Він вказав, що після цього, за відсутності додаткового фінансування, немає іншого "чарівного горщика", в якому можна було б знайти підтримку для України.

Нагадаємо, наприкінці минулого року стало відомо, що адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена оголосила про виділення нового безпекового пакета для України вартістю 250 мільйонів доларів. Зокрема, туди увійшли компоненти до засобів протиповітряної оборони, артилерійські боєприпаси та протитанкова зброя.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу