USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Доходи світової туристичної галузі сягнуть 15,5 трлн доларів до 2033 року, прогнозують у WTTC

Таким чином, обсяг світової туристичної галузі до 2033 року зросте на 50%, порівняно з 2019 роком
туризм
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Обсяг світової туристичної галузі до 2033 року зросте до 15,5 трлн доларів, прогнозує Всесвітня рада з туризму та подорожей (WTTC). 

Таким чином, за прогнозами WTTC, обсяг світової туристичної галузі до 2033 року зросте на 50%, порівняно з 2019 роком.

"Натовпи мандрівників, які цього літа заповнили аеропорти в багатьох частинах світу, є промовистою ознакою того, що чекає на туризм попереду. До 2033 року туристична галузь має стати індустрією вартістю 15,5 трильйонів доларів, що становитиме понад 11,6% світової економіки. Це на 50% більше, ніж у 2019 році, коли на подорожі припадало 10,4% світового валового внутрішнього продукту (10 трлн доларів)", – пише Bloomberg.

Очікується, що сфера подорожей загалом зростатиме набагато швидше, ніж економіка.

"Економісти кажуть, що світовий ВВП зростатиме у річному обчисленні приблизно на 2,6% на рік, у подорожах та туризмі ми очікуємо близько 5,1%", – каже Джулія Сімпсон, президент та головний виконавчий директор WTTC. 

Сімпсон додає, що ще один прогноз WTTC вказує на майбутні великі зміни: протягом наступних 10 років туристична сфера США, яка є найбільшою у світі з річним обсягом виробництва 2 трлн доларів, поступиться Китаю. Прогнозується, що 2033 року туристичний сектор Китаю принесе 4 трлн доларів і становитиме 14,1% китайської економіки. 

Новини за темою: Чверть відомих туристичних об'єктів України або окуповані, або зруйновані, або пошкоджені

Загалом пʼятірка найпотужніших економік у галузі подорожей та туризму залишилася такою, як і до 2019 року: США, Китай, Німеччина, Велика Британія та Японія. А Франція, Мексика, Італія, Індія та Іспанія – замкнули першу десятку.

Відчутні зімни будуть і на ринку праці. Так, загалом, до 2033 року в туристичній галузі буде зайнято до 430 мільйонів людей, порівняно з 334 мільйонами у 2019 році. Це становить приблизно одне з кожних дев'яти робочих місць у світі, пише видання.

Подорожі Європою

Додамо, що Європейська комісія відклала до наступного року запуск системи інформації та авторизації (ETIAS) для подорожей у рамках безвізу. ETIAS – автоматизована електронна система, яка відстежує та дозволяє в'їзд до Шенгенської зони громадянам тих країн, які мають безвізовий режим з Євросоюзом.

Згідно з правилами системи, після її запуску в'їзд до Європейського Союзу буде можливий тільки після авторизації. У рамках ETIAS кожен заявник проходитиме перевірку безпеки, що дасть змогу визначити, чи можна дозволити йому в'їзд у будь-яку країну Шенгенської зони. Систему планували запустити на початку 2022 року, однак після кількох невдач через COVID-19 та інші проблеми Брюссель уповільнив плани запуску.

Авторизація платна і обійдеться громадянам у сім євро за кожні три роки.

Читайте також:
Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу
Уряд має забезпечити ринок збуту українського вугілля, інакше можуть зникнути цілі міста, – експерт Уряд має забезпечити ринок збуту українського вугілля, інакше можуть зникнути цілі міста, – експерт
Ситуація на державних шахтах викликає дуже багато питань, – експерт Ситуація на державних шахтах викликає дуже багато питань, – експерт
Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні