USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

ЄС на рік відклав запуск платної системи реєстрації для туристів ETIAS

Точна дата запуску системи ETIAS у 2024 році також ще невідома
ЄС

ЄС

Джерело: wikipedia

Європейська комісія відклала до наступного року запуск системи інформації та авторизації (ETIAS) для подорожей у рамках безвізу. Про це повідомляє SchengenVisaInfo.

За словами Анітти Гіппер, прессекретаря Єврокомісії з питань внутрішніх справ, міграції та внутрішньої безпеки, точна дата запуску поки невідома. Її повідомлять додатково. Але Гіппер наголосила, що очікувана дата повної роботи – 2024 рік.

Також вона пояснила причину, через яку в Євросоюзі вирішили відкласти запуск системи. Гіппер зазначила, що впровадження ETIAS може відбутися тільки спільно з розроблюваною в ЄС новою системою в'їзду/виїзду (EES), яка передбачає біометричні перевірки на кордоні для мандрівників. Там очікують запуск EES до кінця 2023 року.

Новини за темою: ЄС, ймовірно, продовжить для України пільговий режим торгівлі

Що таке ETIAS?

Це автоматизована електронна система, яка відстежує та дозволяє в'їзд до Шенгенської зони громадянам тих країн, які мають безвізовий режим з Євросоюзом.

Згідно з правилами системи, після її запуску в'їзд до Європейського Союзу буде можливий тільки після авторизації. У рамках ETIAS кожен заявник проходитиме перевірку безпеки, що дасть змогу визначити, чи можна дозволити йому в'їзд у будь-яку країну Шенгенської зони.

Авторизація платна і обійдеться громадянам у сім євро за кожні три роки, під час яких повторна реєстрація для поїздок не потрібна.

Систему планували запустити на початку 2022 року, однак після кількох невдач через COVID-19 та інші проблеми Брюссель уповільнив плани запуску.

ETIAS, як зазначали в Єврокомісії, насамперед потрібна для безпеки. ETIAS істотно знизить стурбованість питаннями безпеки за допомогою використання своїх інформаційних систем і систем збору даних. Це означає, що система виявлятиме людей, які становлять будь-яку загрозу для безпеки країн Шенгенської угоди.

Теги: ЄС
Читайте також:
Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
ЄС погодив лишити Урсулу фон дер Ляєн на посту очільниці Єврокомісії ЄС погодив лишити Урсулу фон дер Ляєн на посту очільниці Єврокомісії
Україна підписала з ЄС угоду про безпеку Україна підписала з ЄС угоду про безпеку