USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

ЄС на рік відклав запуск платної системи реєстрації для туристів ETIAS

Точна дата запуску системи ETIAS у 2024 році також ще невідома
ЄС

ЄС

Джерело: wikipedia

Європейська комісія відклала до наступного року запуск системи інформації та авторизації (ETIAS) для подорожей у рамках безвізу. Про це повідомляє SchengenVisaInfo.

За словами Анітти Гіппер, прессекретаря Єврокомісії з питань внутрішніх справ, міграції та внутрішньої безпеки, точна дата запуску поки невідома. Її повідомлять додатково. Але Гіппер наголосила, що очікувана дата повної роботи – 2024 рік.

Також вона пояснила причину, через яку в Євросоюзі вирішили відкласти запуск системи. Гіппер зазначила, що впровадження ETIAS може відбутися тільки спільно з розроблюваною в ЄС новою системою в'їзду/виїзду (EES), яка передбачає біометричні перевірки на кордоні для мандрівників. Там очікують запуск EES до кінця 2023 року.

Новини за темою: ЄС, ймовірно, продовжить для України пільговий режим торгівлі

Що таке ETIAS?

Це автоматизована електронна система, яка відстежує та дозволяє в'їзд до Шенгенської зони громадянам тих країн, які мають безвізовий режим з Євросоюзом.

Згідно з правилами системи, після її запуску в'їзд до Європейського Союзу буде можливий тільки після авторизації. У рамках ETIAS кожен заявник проходитиме перевірку безпеки, що дасть змогу визначити, чи можна дозволити йому в'їзд у будь-яку країну Шенгенської зони.

Авторизація платна і обійдеться громадянам у сім євро за кожні три роки, під час яких повторна реєстрація для поїздок не потрібна.

Систему планували запустити на початку 2022 року, однак після кількох невдач через COVID-19 та інші проблеми Брюссель уповільнив плани запуску.

ETIAS, як зазначали в Єврокомісії, насамперед потрібна для безпеки. ETIAS істотно знизить стурбованість питаннями безпеки за допомогою використання своїх інформаційних систем і систем збору даних. Це означає, що система виявлятиме людей, які становлять будь-яку загрозу для безпеки країн Шенгенської угоди.

Теги: ЄС
Читайте також:
Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility
ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії
На саміті ЄС вирішили терміново забезпечити Україну засобами ППО та іншим озброєнням На саміті ЄС вирішили терміново забезпечити Україну засобами ППО та іншим озброєнням
Переговори про вступ України до ЄС можуть початися в червні, – Стефанішина Переговори про вступ України до ЄС можуть початися в червні, – Стефанішина