USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Французька прокуратура перевіряє російську філію Auchan на предмет корупції, – ЗМІ

Розслідування у справі російського Auchan почали ще 2020 року
Ашан
Джерело: wikipedia

Фінансова прокуратура Франції з 2020 року веде розслідування щодо російського підрозділу французької компанії Auchan за підозрою в корупції. Про це повідомляє Challenges.

Як зазначають джерела, щодо російської філії групи Auchan з 2020 року триває судове розслідування, порушене Фінансовою прокуратурою Франції, зокрема, у зв'язку з корупцією щодо іноземної публічної посадової особи.

Центральне управління по боротьбі з корупцією, фінансовими та податковими правопорушеннями Франції ще 2020 року допитувало чинних і колишніх співробітників російського підрозділу. Серед допитаних як свідків – генеральний секретар групи, директор із міжнародної безпеки та колишній директор із безпеки російського підрозділу.

У групі Auchan зазначають, що мета розслідування полягає у з'ясуванні фактів усередині російського підрозділу, але що воно не спрямоване проти групи, яка є потерпілою у цій справі і залишає за собою право виступити цивільним позивачем.

"Auchan повністю відповідає на запити французького правосуддя щодо цієї справи, яка, нагадаємо, є справою шахрайства та завищення вартості товарів, які "Ашан Росія" купує в Росії, а отже, є винятково російською справою", – наголосили в компанії.

Auchan – у списку спонсорів війни

Як відомо, після початку повномасштабної війни Росії проти України компанія відмовилася припинити роботу на російському ринку і приєднатися до бойкоту країни-агресора.

За даними Національного агентства із запобігання корупції України, від початку повномасштабного вторгнення російський підрозділ французького Auchan сплачував податки до бюджету країни-терористки, постачав товари російським військовим на окуповані українські території під виглядом гуманітарної допомоги мирному населенню та допомагав військкоматам набирати призовників.

Станом на 2021 рік виручка російської філії Auchan становила 3,2 млрд євро.

Читайте також:
США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на 20 млрд доларів, – Bloomberg США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на 20 млрд доларів, – Bloomberg
У посадовця Київської митниці знайшли необґрунтовані активи на понад 8,6 млн гривень У посадовця Київської митниці знайшли необґрунтовані активи на понад 8,6 млн гривень
Куйбишевський нафтопереробний завод у Росії зупинився після атаки дронів, – Reuters Куйбишевський нафтопереробний завод у Росії зупинився після атаки дронів, – Reuters
Росстат констатував обвальне падіння виробництва бензину після ударів по російських НПЗ Росстат констатував обвальне падіння виробництва бензину після ударів по російських НПЗ