USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

НАБУ оголосило в розшук депутата Київради Трубіцина, який виїхав за кордон ще у травні

Де зараз перебуває Трубіцин, не встановлено
Трубіцин
Депутат Київради від "Слуги народу" Владислав Трубіцин
Джерело: відкриті джерела
Національне антикорупційне бюро України розшукує депутата Київської міської ради Владислава Трубіцина, якого звинувачують в отриманні хабаря розміром 1,39 мільйона гривень. Про це повідомляє пресслужба бюро.

Зазначається, що розшукуваного обвинувачують за ч. 4 ст. 368 КК України.

Додамо, що на початку червня Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання САП про оголошення в міжнародний розшук депутата Київської міськради Владислава Трубіцина. 

"5 червня 2023 року колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про оголошення в міжнародний розшук депутата Київської міськради, обвинуваченого в одержанні 1,39 млн гривень неправомірної вигоди", – повідомили в САП.

Справа Трубіцина

9 лютого 2022 року НАБУ повідомило про викриття депутата Київради та ще п'яти фігурантів на схемі щодо розміщення точок сезонної пересувної торгівлі у Києві. Йдеться про Владислава Трубіцина, який очолював постійну комісію Київради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою. Він був членом партії "Слуга народу", але вийшов із неї на час слідства.

За даними слідства, депутат Київради з колегами організував схему отримання хабарів за забезпечення перемоги в електронних торгах на право розміщення точок (та їхнього подальшого безперешкодного використання) на семи локаціях у Дарницькому, Дніпровському та Шевченківському районах Києва.

Свої "послуги" учасники схеми оцінили в 1,39 мільйона гривень на рік, які згодом планували розподілити між собою. А втім, депутата Київради та інших фігурантів викрили під час отримання 1,26 мільйона гривень хабаря.

Суд відправив Трубіцина в СІЗО, щоправда, з можливістю внесення застави, і 16 лютого стало відомо, що заставу за нього все-таки внесли – понад 14 мільйонів гривень.

У травні 2022 року слідчий суддя зменшив заставу до 10,886 мільйона гривень. Решту 4 мільйони з початкової суми поділили так: 2 млн гривень перерахували на ЗСУ, ще 2 млн гривень повернули заставодавцю. У червні суддя знову зменшив заставу – ще на мільйон гривень, які повністю повернули заставодавцю.

Пізніше стало відомо, що Владислав Трубіцин також був оголошений у розшук в Єревані за крадіжку цінних книг з Національної бібліотеки Вірменії. 

Розшук Трубіцина та його виїзд за кордон

Згодом Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала клопотання про міжнародний розшук депутата Київської міськради Владислава Трубіцина, якого обвинувачують в отриманні 1,39 мільйона гривень хабаря. Про це йшлося у повідомленні пресслужби САП.

Клопотання подали через те, що Трубіцин удруге не з'явився на судове засідання. До того ж прокурори на той час мали інформацію, що його немає в Україні.

Перед цим журналіст Сергій Грішин повідомив, що Трубіцин зник: не зʼявився на суд без попередження і вимкнув телефон, а наступного дня пропустив сесію Київради. Як пише прокуратура, його адвокати також не могли повідомити про місцеперебування обвинуваченого.

Втім, як з'ясувалося, Трубіцин виїхав за кордон завдяки сприянню Сил спеціальних операцій (ССО) Збройних сил України. Про це повідомили "Схеми" ("Радіо Свобода").

В ССО підтвердили, що в січні 2023 року вони просили начальника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова сприяти виїзду Трубіцина та ще чотирьох осіб як волонтерів благодійного фонду "Рідна Оболонь" для забезпечення ССО "спеціальним обладнанням".

Саме лист за підписом ГУР допоміг Трубіцину виїхати у травні в напрямку Польщі. 

Наразі інформації про місцезнаходження депутата немає.

Читайте також:
Екскерівника управління СБУ Шила, якого підозрюють в заволодінні майже 95 млн гривень коштів УЗ, суд взяв під варту Екскерівника управління СБУ Шила, якого підозрюють в заволодінні майже 95 млн гривень коштів УЗ, суд взяв під варту
Ексрадник ОП Шило, який очолював департамент СБУ, що розслідує справи проти бізнесу, розікрав майже 100 млн гривень УЗ Ексрадник ОП Шило, який очолював департамент СБУ, що розслідує справи проти бізнесу, розікрав майже 100 млн гривень УЗ
У Сумах двоє депутатів намагалися підкупити начальника МВА У Сумах двоє депутатів намагалися підкупити начальника МВА
Вимагав Вимагав "відкати" за допомогу пораненим військовим: Затримано депутата Тернопільської облради