USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50
Втрати росіян: 6 7 5 8 0 0 (+1530)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

Вирішив підзаробити: В Одесі затримали псевдопрацівника ДБР, який вимагав зі знайомого 60 тис. доларів

Підозрюваний погрожував чоловікові та його родині і тиснув психологічно
затримання_9
Під час слідчих дій
Джерело: ДБР

Колишній правоохоронець з Одеси вирішив підзаробити і видавав себе за працівника Державного бюро розслідувань, вимагаючи в знайомого 60 тисяч доларів. Нині ділка затримали, передає пресслужба ДБР.

У Бюро розповідають: "винахідник" назвав приводом для вимагання те, що чоловік нібито заборгував ці гроші іншому його знайомому.

Тож експравоохоронець залучив до своєї справи спільника та вирішив представлятися працівником Державного бюро розслідувань. І з вересня по жовтень вимагав у потерпілого гроші. А ще погрожував йому, психологічно тиснув і навіть стежив за його родиною.

"Фігуранти публікували в соцмережах фотографії членів сім’ї потерпілого з провокативними підписами, надсилали йому фото та відео того, як стежать за ним та його сім’єю. Тому потерпілий вирішив віддати гроші, які не позичав, за умови, що його сім’ї дадуть спокій", – йдеться в публікації.

Днями експравоохоронця зі спільником затримали якраз під час одержання частини обумовленої суми – 25 тисяч доларів.

Чоловікові та його спільнику повідомили про підозру у вимаганні та взяли під варту на 60 діб без права внесення застави. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Крім того, з’ясувалося, що колишній правоохоронець вже перебуває під слідством за фактом хабарництва та псування чужого майна.

Наразі слідчі перевіряють можливість того, що він систематично займався вибиванням грошей з інших громадян.

До речі, на Львівщині Державне бюро розслідувань викрило керівника міжрегіонального управління Мін’юсту, який за хабарі змушував працювати засуджених на комерсантів

Читайте також:
Палили колії та об’єкти ЗСУ на замовлення РФ: Затримано п’ятьох підозрюваних Палили колії та об’єкти ЗСУ на замовлення РФ: Затримано п’ятьох підозрюваних
Співробітник ТЦК Одеси Співробітник ТЦК Одеси "заробляв" через систему "Оберіг"
"Правоохоронець-невдаха" тричі намагався переправити через кордон двох військовозобов’язаних: Тепер він постане перед судом
Торгували дітьми під виглядом сурогатного материнства: Зловмисники невдовзі постануть перед судом Торгували дітьми під виглядом сурогатного материнства: Зловмисники невдовзі постануть перед судом