USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Ілон Маск, схоже, пожертвував "значну суму" у фонд підтримки Трампа, - ЗМІ

Маск пожертвував кошти Комітету суперполітичних дій, який працює над обранням Трампа в Білий дім
Маск і Трамп
Маск і Трамп
Джерело: відкриті джерела

Один із найбагатших людей світу Ілон Маск пожертвував кошти до фонду America PAC у рамках підтримки кандидата в президенти США Дональда Трампа. Про це повідомляє Bloomberg.

Поки незрозуміло, скільки саме виділив коштів Ілон Маск, проте дехто охарактеризував цю цифру як "значну суму".

Фонд America PAC має зробити черговий публічний звіт 15 липня, оприлюднивши список усіх донорів.

Як ідеться в публікації, Ілон Маск пожертвував кошти так званому Комітету суперполітичних дій, який працює над обранням Дональда Трампа в Білий дім.

"Цей крок підкреслює зростаючий вплив Маска, який очолює індекс мільярдерів Bloomberg зі статками 263,6 млрд доларів", - пише видання.

Важливо зазначити, що фонд America PAC, серед усіх зовнішніх організацій, витратив набагато більше на прямі контакти з виборцями. Наразі ця сума становить 15,8 млн доларів, з яких понад 13 млн пішли на "польові" операції.

Варто нагадати, що Ілон Маск неодноразово критикував нинішнє керівництво Сполучених Штатів, зокрема через надану допомогу Україні.

Американські ЗМІ вже якось писали, що Трамп терміново шукає грошові вливання для підтримки своєї президентської кампанії. За даними NYT, у неділю, 3 березня, у Палм-Біч (Флорида) він зустрівся з Ілоном Маском, одним із найбагатших людей світу, і кількома заможними донорами-республіканцями.

Пізніше мільярдер відреагував на закиди у фінансуванні республіканського кандидата в президенти. За його словами, ця інформація не відповідає дійсності.

"Щоб внести ясність, я не жертвую гроші жодному з кандидатів у президенти США", - сказав він тоді.

Через деякий час Wall Street Journal з посиланням на поінформовані джерела написало, що Трамп обговорює з Ілоном Маском призначення його своїм радником у разі перемоги на виборах.

Вибори в США

Президентські вибори в Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року. Згідно з прогнозами, головним кандидатом від демократів стане чинний американський лідер Джо Байден, а від республіканців – колишній глава держави Дональд Трамп. Голоси мають офіційно підрахувати до 6 січня 2025 року, а на 20 січня заплановано інавгурацію.

Варто додати, що ще за час президентства Трампа Маск працював у консультативних групах щодо бізнесу Білого дому. Однак пішов у відставку у 2017 році після того як не погодився з рішенням Трампа вивести Сполучені Штати з Паризької кліматичної угоди.

До речі, західні ЗМІ писали й про те, що компанія SpaceX Ілона Маска будує мережу із сотень супутників-шпигунів в рамках засекреченого контракту з розвідувальним агентством США. 

Читайте також:
Трамп пообіцяв Маску посаду в уряді у разі своєї перемоги на виборах президента США Трамп пообіцяв Маску посаду в уряді у разі своєї перемоги на виборах президента США
Без згадки про Україну. Камала Гарріс дала перше інтерв'ю як кандидат у президенти США Без згадки про Україну. Камала Гарріс дала перше інтерв'ю як кандидат у президенти США
"Камала, яка регоче". Чому Трамп причепився до сміху Гарріс і до чого тут кокосове дерево?
Камала Гарріс пообіцяла підтримувати Україну, якщо переможе на президентських виборах у США Камала Гарріс пообіцяла підтримувати Україну, якщо переможе на президентських виборах у США