USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Били підлеглого та збували психотропи: На Рівненщині судитимуть керівників обласного й районного ТЦК та СП

Військові звільненні із займаних посад і зараховані у розпорядження
воєнком Рівненщина
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Керівників обласного та районного ТЦК та СП на Рівненщині судитимуть за незаконне збагачення, побиття підлеглого та збут психотропних речовин. Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону за участі Рівненської спецпрокуратури скерувала до суду обвинувальний акт, поінформували в пресслужбі Офісу генерального прокурора.

За даними, очільника обласного ТЦК та СП обвинувачують у застосуванні насильства щодо підлеглого, грабежі та набутті особою, уповноваженою на виконання функцій держави, активів, вартість яких перевищує її законні доходи.

Керівника районного ТЦК та СП – у пособництві до застосування насильства щодо підлеглого, незаконному придбанні та зберіганні психотропних речовин у великих розмірах та схилянні до вживання психотропних речовин.

"Обласний воєнком завдав підлеглому кілька ударів битою, принижував і повчав його, оскільки дізнався, що солдат співпрацює із правоохоронними органами. Так воєнком намагався з’ясувати, чию саме протиправну діяльність солдат хотів викрити. У той час, коли посадовець бив військового, це фіксував на камеру його колега – начальник районного ТЦК та СП", – встановило слідство.

Згодом правоохоронці з'ясували, що останній вживав психотропні речовини та збував їх. У ході обшуків виявили і вилучили зіп-пакети з амфетаміном загальною вагою 11 г, відеозапис, знаряддя побиття солдата та інші речові докази.

Новини за темою: Військовий командир із Миколаївщини безпідставно нарахував майже 5,5 млн гривень виплат підлеглим

Крім цього, у ході досудового розслідування встановили, що посадовець обласного ТЦК та СП володіє незадекларованими статками.

"Серед прихованого майна – два вантажні автомобілі, земельні ділянки та недобудований готель на гірськолижному курорті у Карпатах. Загальна сума незаконного збагачення сягнула понад 52 млн гривень. У грудні 2023 року усе це передали в АРМА", – йдеться в повідомленні.

Військові звільненні із займаних посад і зараховані у розпорядження. Наразі перебувають під вартою.

Побиття воєнкомами

Нагадаємо, ще одну підозру в жовтні 2023 року отримав керівник Рівненського обласного терцентру комплектування та соцпідтримки. У липні фігурант потрапив у поле зору правоохоронців через побиття свого підлеглого. Тепер же посадовець ще й "забув" задекларувати свої статки на 46 мільйонів гривень. 

Раніше ми повідомляли, що, за даними "Української правди", керівника Рівненського обласного ТЦК звати Сергій Луцюк.

Зазначається, що під час проведення розслідування ДБР встановило, що керівник Рівненського військкомату володіє нерухомістю та землею вартістю понад 46,6 млн гривень.

Також ми писали, що військкому з Полтавщини, який жорстоко побив свого підлеглого, повідомили про підозру. Зазначалося, що керівник районного ТЦК мав особисту неприязнь до потерпілого, бо той відкрито говорив про різні конфлікті ситуації, які були в колективі. Аби "прикрити рота" підлеглому, військком вирішив провести "виховну роботу".

Новини за темою: Полтавський воєнком незаконно набув власності майже на 2 млн гривень

Подібна ситуація була також на Волині. Там офіцер жорстоко побив солдата, бо той зайшов не в ту душову кабінку. Тоді старший лейтенант залишив чоловіка стікати кров'ю.

Читайте також:
Працівник військкомату отримав три роки в'язниці, бо хотів воювати на фронті, а не служити в ТЦК Працівник військкомату отримав три роки в'язниці, бо хотів воювати на фронті, а не служити в ТЦК
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Від слів до профільних центрів: Наскільки в областях готові допомогти захисникам пройти реабілітацію та повернутися до життя Від слів до профільних центрів: Наскільки в областях готові допомогти захисникам пройти реабілітацію та повернутися до життя
Одноразова грошова допомога для військових від громад: Як отримати, куди звертатися і чи є у воїна на це час? Одноразова грошова допомога для військових від громад: Як отримати, куди звертатися і чи є у воїна на це час?