USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

На Волині офіцер жорстоко побив солдата, бо той зайшов не в ту душову кабінку

Старший лейтенант залишив чоловіка стікати кров'ю
Анатолій Грищук побиття на Волині
Пострждалий Анатолій Грищук
Джерело: відкриті джерела

У Волинській області 41-річного солдата побив 23-річний офіцер. Чоловіка побили ногами у душовій, а він не міг дати відсіч, бо ще не оговтався після тяжкого поранення. Про це повідомила сестра потерпілого Анатолія Грищука Наталія на своїй сторінці у Facebook.

"На фотографіях мій брат Грищук Анатолій, військовий 14-ї бригади, який був жорстоко побитий старшим лейтенантом Арійчуком Василем Тарасовичем за те, що брат зайшов митись не в ту кабінку, він його збив з ніг і відгамселив ногами по голові (захищатись не міг, бо ще не повністю відновився після тяжкого поранення)", – написала вона.

Зазначається, що офіцер кілька разів вдарив чоловіка ногами в берцях по голові. Після побиття старший лейтенант навіть не надав потерпілому першу домедичну допомогу, а просто залишив стікати кров'ю. Коли чоловіка знайшли, у нього від травм вже відмовили ноги, а на голові була велика гематома. Наразі чоловік бореться за життя в лікарні, а зловмисник "гуляє на волі".

Побитого солдата знайшли у сушильній 9 квітня, а саме побиття сталося 8 числа. Після нападу Арійчук ще й змусив Анатолія прибирати в душовій, після чого поранений військовослужбовець уже не зміг піднятися на ноги.

Побиття строковика в Івано-Франківську

Джерело: ДБР

У мережі зʼявилося відео, на якому нібито видно, як офіцер побив строковика. У Західному територіальному управлінні Національної гвардії повідомили, що їхнє керівництво обурене діями офіцера військової частини з Івано-Франківська відносно солдата строкової служби.

На оприлюдненому відео видно, як один чоловік у військовій формі б’є іншого та використовує ненормативну лексику.

Обережно, відео може містить сцени насилля та ненормативну лексику!

За цим фактом в управлінні розпочали службову перевірку, а також повідомили Територіальне управління Державного бюро розслідування у Львові.

"У сучасній армії та у сталому суспільстві немає місця для приниження честі та гідності людини та зокрема військовослужбовця", – зазначили там.

І додали, що надають всебічну підтримку правоохоронцям у проведенні розслідування.

Слідчі Державного бюро розслідувань встановити інші факти знущання офіцера Національної гвардії з військовослужбовців в Івано-Франківській області, повідомила пресслужба ДБР.

Там вказують, що розпочали розслідування за фактом побиття військовослужбовця однієї з частин Нацгвардії на Івано-Франківщині.

Нині працівники ДБР перебувають на території військової частини: опитують свідків і потерпілого. Вони виявили й інші факти знущання з бійців.

Правоохоронці відкрили справу за ч. 5 ст. 426-1 (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень) Кримінального кодексу.

Наразі офіцеру готують повідомлення про підозру за цією статтею. Передбачене покарання — позбавлення волі на строк до 12 років.

Раніше

Суд обрав запобіжний захід командиру взводу, який побив солдата в одній із військових частин у Житомирській області. Офіцера відправили під цілодобовий домашній арешт. 

На відео чоловік б'є ногою іншого, а навколо них стоять люди у військовій формі. На відео – молодший лейтенант Віктор Вітусевич, командир 2-го взводу роти охорони 190-го навчального центру.

Ця військова частина розташована у селищі Гуйва Житомирського району. Також у мережі поширюють аудіозапис, який, імовірно, теж зробили під час конфлікту. На ньому чути, як офіцер сварить підлеглого за те, що той не попередив його про візит полковника. 

Сам Вітусевич уже відреагував на інцидент: він визнав свою провину і зазначив, що готовий до покарання, на яке заслуговує. За його словами, причиною таких дій було вживання алкоголю.

Читайте також:
На Волині під час розслідування кримінальної справи знайшли історичну пам'ятку часів Київської Русі На Волині під час розслідування кримінальної справи знайшли історичну пам'ятку часів Київської Русі
На Волині злочинці переправили до Польщі майже 170 ухилянтів: Ділкам допомагала прикордонниця На Волині злочинці переправили до Польщі майже 170 ухилянтів: Ділкам допомагала прикордонниця
Що відомо про побиття мами та дитини в Космачі, яких місцеві прийняли за Що відомо про побиття мами та дитини в Космачі, яких місцеві прийняли за "навідників ТЦК"
На Волині злочинне угруповання На Волині злочинне угруповання "вибивало" гроші у пораненого воїна ЗСУ