USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Буданов прогнозує наступ росіян в напрямку Сум, – ЗМІ

На думку голови ГУР, ворожі атаки на Харківщині триватимуть ще кілька днів
Кирило Буданов
Кирило Буданов
Джерело: Telegram СБУ

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов вважає, що атаки окупантів у Харківській області триватимуть ще три-чотири дні, після чого очікується, що війська РФ зроблять потужний наступ у напрямку Сум. Про це він заявив в інтерв'ю The New York Times.

За його словами, наразі ситуація у Харківській області "на межі" і "з кожною годиною ця ситуація наближається до критичної".

"Як і більшість українських чиновників і військових експертів, генерал Буданов вважає, що російські атаки на північному сході мають на меті розтягнути і без того мізерні резерви українських солдатів і відволікти їх від участі в бойових діях в інших регіонах", – зазначають у виданні.

Очільник ГУР розповів, що українська армія намагається перекинути війська з інших ділянок лінії фронту, щоб зміцнити свою оборону на північному сході, але знайти особовий склад було важко.

"Усі наші сили або тут, або в Часовому Яру. Я використав усе, що у нас є. На жаль, у нас більше нікого в резерві немає", – заявив Буданов.

Головний український розвідник додав, що українські сили зможуть укріпити свої лінії та стабілізувати фронт протягом наступних кількох днів. Але він очікує, що Росія розпочне нову атаку північніше Харкова у Сумській області.

Як розповів український офіцер Павло Величко, який діє поблизу російського кордону на Сумщині, останнім часом російські обстріли околиць Сум почастішали.

"Я не знаю, чи це щось означає, тому що ці місця все одно часто обстрілювали. У будь-якому разі ми в повній бойовій готовності", – наголосив він.

Додамо

Раніше у Генштабі повідомляли, що окупанти нарощують військову присутність поблизу кордону із Сумською областю та проводять диверсійно-розвідувальну діяльність. Зазначалося, що російські військові обстрілюють населені пункти з території РФ та нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Також ще на початку травня командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк заявляв, що росіяни дійсно мають план взяття Харкова чи Сум. Він уточнював, що наразі невідомо, чи здатні окупанти його реалізувати, маючи наявні сили.

Читайте також:
ЗСУ відбили в окупантів свої втрачені позиції на Харківщині та Луганщині ЗСУ відбили в окупантів свої втрачені позиції на Харківщині та Луганщині
В Україні фіксують спалахи кишкової інфекції. Які симптоми та як не захворіти В Україні фіксують спалахи кишкової інфекції. Які симптоми та як не захворіти
Складною ситуація на фронті залишатиметься ще місяць, – Буданов Складною ситуація на фронті залишатиметься ще місяць, – Буданов
Окупанти найближчим часом можуть розпочати літній наступ на фронті, – ISW Окупанти найближчим часом можуть розпочати літній наступ на фронті, – ISW